Több embert kellett menteni a viharban - Fotók a hétfői özönvízről

Forrás: MTI -
eső vihar időjárás kár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több helyen is autókban rekedtek emberek a hétfői hatalmas viharban. Több száz bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, a tűzoltók még késő este is nagy erőkkel dolgoztak. 

Egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag - számolt be az MTI. 47 ezer lakásban ment el az áram hétfőn este a vihar miatt, ami több trafóházat is elöntött. A tűzoltók már mindenhonnan kiszivattyúzták a vizet, és a károk elhárításán dolgoznak.

Kedden reggel még 9 ezer lakásban nem volt áram, és a BKK is folyamatosan állítja helyre a tömegközlekedést.

Ilyen jelenleg a tömegközlekedés

A tegnapi heves esőzés után több BKK-járat még nem a teljes vonalon közlekedik. A 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik, ezen a szakaszon az M4-es metrót ajánlja a BKK. A 83-as trolibusz helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve közlekedik, a járatok nem érintik a Március 15. tér és a Fővám tér megállókat.
Forrás: MTI

A Vámház körúton beszakadt az úttest a Sóház utcánál. Emiatt lezárták a Szabadság hidat Pest felé, a Vámház körutat a Kálvin tér felé a Fővám tér és a Pipa utca között, illetve a Szabadság híd felé vezető oldalon a Lónyay utcától a Fővám térig. Az Illatos úton a Külső Mester utca közelében a vasúti aluljáróban nagy mennyiségű víz van. Aki teheti, kerülje ezt az útszakaszt - informálta az utasokat a BKK.

Forrás: MTI

A II. kerületben több helyen is tűzoltóknak kellett kimentenie az autókban rekedt embereket. A Facebookon terjed egy fotó, amelyen egy budapesti kórház teljesen elöntött folyosója látható.

Forrás: Facebook

A katasztrófavédelem munkatársai azt kérik, hogy ahol a tűzoltók kiérkezése nélkül is sikerült a lakóknak elhárítani a viharkárokat, ott a lakók telefonon mondják le a riszatást.

Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

/1508/D_zs_2015818101155Szemetet tett halott gyereke közelébe, hogy elnyomja a holttest szagáthttp://www.life.hu/news/20150808-szemetet-tett-halott-gyereke-kozelebe-hogy-elnyomja-a-holttest-szagat.htmlEmber Warfel, a 21 hónapos kislány június közepe óta halott. Testére augusztusban talált rá egy tévészerelő.NewsThinkstockEgy 9 éves magyar kisfiú tarolt a szépségversenyen http://www.life.hu/news/20150818-tarolt-a-magyar-kisfiu-a-szocsiban-megrendezett-szepsegversenyen.htmlKovács Tamás Toncsi tarolt Szocsiban, az egyik legfontosabb világszintű gyermekmodell és gyermekszépségverseny totális győztese lett. A 9 éves fiú tőle megszokott módon kimagaslóan túlteljesítette a zsűri elvárasait.NewsOrigoKözepes erősségű földrengés rázta meg San Francisco-thttp://www.life.hu/news/20150817-kozepes-ereju-foldrenges-razta-meg-hetfon-san-francisco-t.htmlA Richter-skála szerinti négyes fokozatú, azaz közepes erejű földrengés volt hétfőn a kaliforniai San Francisco térségében, helyi idő szerint 6 óra 49 perckor - jelentette az Egyesült Államok geológiai figyelő szolgálata.NewsThinkstockGyászol a művészvilág! Elhunyt a híres magyar író, költő és esztétahttp://www.life.hu/news/20150817-elhunyt-ebert-tibor-gyaszol-a-muveszvilag-meghalt-a-hires-magyar-iro-kolto-es-eszteta.htmlA 88 esztendős művészt hosszú betegség után érte a halál.NewsThinkstockMegvan, ki a felelős Jules Bianchi haláláért?http://www.life.hu/news/20150817-megvan-ki-lehet-a-felelos-jules-bianchi-fomra1es-pilota-halalaert.htmlA Forma-1 korábbi orvosa, Gary Hartstein elmondása szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) testülete is felelős lehet Jules Bianchi haláláért.News--Újabb botrány a Germanwingsnélhttp://www.life.hu/news/20150817-a-germanwings-legitarsasagnal-ujabb-kinos-ugy-egy-hisztizo-magyar-anya-miatt-nem-tudott-felszallni.htmlNem tudott Hamburgból felszállni a légitársaság egyik járata, mert egy magyar anya problémáját kellett kezelnie a személyzetnek.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.