Michael Schumacher a határok feszegetése során hibázott

Forrás: AFP/Saeed Khan -
Forma-1 Michael Schumacher baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mark Webber elismeri, képességeit tekintve mindig is távol állt a Forma-1 legjobbjaitól, de örül annak, hogy legalább a sportág egyik óriása, Michael Schumacher ellen megmérethette magát. Az egykori versenyző legutóbbi interjújában a pilótalegendáról is sokat beszélt.

A ma már a hosszútávú világbajnokságban szereplő ausztrál jól ismeri a jelenlegi F1-es mezőny tagjait, és amikor arról kérdezték, kiket tart a legjobbnak, határozott válasszal szolgált: "Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Fernando Alonso a legjobbak, de mindannyian teljesen más helyzetben vannak, így nehéz összehasonlítani őket" - nyilatkozta Yahoo Sportsnak.

Mark Webber. Forrás: AFP/David Ebener

Amikor viszont minden idők legjobb versenyzőiről kérdezték, már múltbéli kollégák neveit említette. És fölvetett pár érdekes kérdést is: "Nehéz ennyi generációt összehasonlítani. Vajon Michael Schumacher a hetvenes években is sikeres lett volna?

Én csak annyit tudok, hogy a határok feszegetése során időnként hibázgatott, és ez akkoriban aligha lett volna megbocsátható, mivel az autók sokkal veszélyesebbek voltak.

De meg is fordíthatom a dolgot: Jackie Stewart, Jimmy Clark vagy éppen Juan Manuel Fangio hozzáállása biztosan más lett volna, ha később versenyzik."

Webber szerint azonban a sportágnak vannak olyan nagyságai, akik az időtényezőtől függetlenül kiemelkednek annak történetében, külön elitkasztot alkotva. "Nehéz erősségeket és gyenge pontokat összehasonlítani. Ennek ellenére Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio, Jackie Stewart, Michael Schumacher és Alain Prost öt nagy név a sportágban, akik kiemelkedtek. Ők valamennyien a versenyzők rendkívüli körébe tartoznak, ahová én határozottan nem. Valójában elég messze vagyok tőlük. De nagyszerű volt, hogy legalább Michael ellen versenyezhettem az öt nagyság közül" -nyilatkozta az ausztrál.

Fiatal lány holttestét találták meg a Marosbanhttp://www.life.hu/news/20150818-fiatal-lany-holttestet-talaltak-meg-a-marosban.htmlValószínűleg egy napok óta keresett fiatal lány holttestét találták meg a Marosban hétfőn délelőtt. NewsThinkstockKedden is sok esőre kell készülnihttp://www.life.hu/news/20150818-idojaras-kedden-is-sok-esore-kell-keszulni.htmlA hétfői esőzés után a mai napot sem ússzuk meg szárazon!NewsThinkstockHová tűnt Katalin? Hirtelen Pippa Middleton lett Vilmos kísérőjehttp://www.life.hu/news/20150818-katalin-hercegno-az-utolso-pillanatban-mondott-vissza-egy-eskuvoi-meghivast.htmlKatalin helyett húgával, Pippa Middletonnal jelent meg egy jó barátjuk esküvőjén Vilmos herceg. Senki sem értette, miért mondta le a hercegnő a megjelenést az utolsó pillanatban.News--Egy 9 éves magyar kisfiú tarolt a szépségversenyen http://www.life.hu/news/20150818-tarolt-a-magyar-kisfiu-a-szocsiban-megrendezett-szepsegversenyen.htmlKovács Tamás Toncsi tarolt Szocsiban, az egyik legfontosabb világszintű gyermekmodell és gyermekszépségverseny totális győztese lett. A 9 éves fiú tőle megszokott módon kimagaslóan túlteljesítette a zsűri elvárasait.NewsOrigoMég nem nyomoznak a Szigeten meghalt német fiú ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150817-egyelore-nem-nyomoznak-a-szigeten-meghalt-fiu-ugyeben-1.htmlA Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre vizsgálja, hogy felelős-e valaki a német fiatal haláláért, akinek a sátrára faág zuhant a Szigeten. Úgy tudni, még nem nyomoznak.News--Az utcákon hömpölyög az esővíz a Balatonnálhttp://www.life.hu/news/20150817-vihar-utan-az-utcakon-hompolyog-az-esoviz-a-balatonnal.htmlNagy mennyiségű csapadék zúdult Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő és Balatonújlak térségére, a csatornák csak lassan tudják elvezetni az utcákon hömpölygő esővizet, a 68-as és a 7-es főúton vízátfolyásokra kell számítani. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.