alsó rakpart vihar Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg föld, kő- és betondarabok szakadtak ki egy jókora szakaszon a budai alsó rakpart oldalából. Az eső ugyanis alámosta a védművet. 

Megdöbbentő fotókat tett közzé a Budapest 2014 Facebook-oldal. A fénykép szerint a hétfői felhőszakadás után több mint tíz méteren leomlott a budai alsó rakpart betonburkolata, vagyis a Friedrich Born rakpart egy része – tájékoztat az Origo.

Forrás: Facebook/ Budapest 2014/ Horváth Tibor

A védműből több tonna föld ömölhetett a Dunába, miután az eső alámosta a rakpart Döbrentei téri szakaszát. A BKK valószínűleg ezért is zárta le úgynevezett "veszélytelenítési munka" miatt a területet, bár a rakpart omlásáról konkrétabban nem számoltak be.

A félpályás útlezárás miatt inkább a pesti alsó rakpartot ajánlják az autósoknak, ez viszont már kedd reggel bedugult a forgalomelterelések miatt. A Friedrich Born rakpart Duna felőli forgalmi sávját egyébként tavaly májusban újította fel a közlekedési társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.