Mégsem engedik szabadon Pistoriust

Forrás: AFP/Herman Verwey -
börtön Oscar Pistorius
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar Pistorius 2013-ban Valentin napon megölte barátnőjét. Állítása szerint azért lőtt rá, mert azt hitte, betörő jár a lakásban. Öt évre elítélték. Feltételesen szabadlábra helyezték volna, de a bíróság mégis másként döntött.

A dél-afrikai törvény szerint az elítéltek a büntetés egyhatodának letöltése után kérvényezhetik, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék őket. Ennek fényében Oscar Pistoriust augusztus 21-én feltételesen kiengedték volna a börtönből, azonban az igazságügyi miniszter felülbírálta a bíróság döntését, és elrendelte, hogy újra elbírálják a feltételes szabadlábra helyezést.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Azzal indokolták a döntést, hogy már júniusban megszületett a döntés, pedig akkor még nem telt le Pistorius büntetésének egyhatoda. Nőjogi szervezetek is tiltakoznak a szabadlábra helyezés ellen. Hamarosan kiderül, mi lesz az újratárgyalás eredménye.

A repülők folyosóján kakilnak a kínai gyerekekhttp://www.life.hu/news/20150818-a-repulok-folyosojan-kakilnak-a-kinai-gyerekek.htmlSzombaton egy kínai belföldi járaton rossz illatra panaszkodtak az utasok. Kiderült, egy kisfiú az utastérben könnyített magán, és nem ez volt az első hasonló eset. NewsThinkstockMémek készültek a nagy viharból - Kisvakond a Fővám téren!http://www.life.hu/news/20150818-memeket-csinaltak-a-nagy-viharbol.htmlAhogy ez általában lenni szokott, az internet népe ihletet kapott a hétfő esti özönvíztől, és elkezdődött a vicces képek gyártása. News--Vámpírfogú macska a nap legcukibbjahttp://www.life.hu/news/20150818-loki-a-vampirfogu-macska.htmlLokinak, a macskának nagyon különleges, de kissé bizarr fogai vannak. News--Egyetemre vágyók figyelem! Hétfőig még lehet jelentkezni a pótfelvételirehttp://www.life.hu/news/20150808-hetfoig-meg-lehet-jelentkezni-a-potfelvetelire.htmlHétfőig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.NewsThinkstockMicsoda baklövés! Hosszú Katinkát nem akarták beengedni az uszodábahttp://www.life.hu/news/20150807-hosszu-katinkat-nem-akartak-beengedni-az-uszodaba.htmlHosszú Katinka a vizes világbajnokságon 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét. Ugyanakkor nem volt egyszerű vízbe ugrania.NewsMTIAz alkoholnak köszönheti hosszú életét a 110 éves nőhttp://www.life.hu/news/20150806-alkoholnak-koszonheti-hosszu-eletet-a-110-eves-no.htmlEgy pohárka whiskey-nek és három pohár sörnek köszönheti Agnes Fenton, hogy megérhette a 110-et.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.