Fizet az ELMŰ, ha egy napig nincs áram

Forrás: Thinkstock -
áram pénz vihar ELMŰ fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétfői vihar és esőzések nyomán sok fogyasztó maradt áram nélkül. Közel 40 ezer otthonban szakadt meg az áramszolgáltatás órákra, sőt volt, ahol napokra. 

Az Elmű üzletszabályzata alapján azonban azok a fogyasztók, akik több mint 24 órán át maradnak áram nélkül, egyszeri 5000 ft-ra jogosultak. Ha valaki ennél többet tart indokoltnak, az kártérítést kérhet.

Forrás: Thinkstock



Az áramkimaradás okozta kár megtérítésének követelését nem az áramszolgáltatóval, hanem az elosztó hálózati engedélyessel szemben lehet érvényesíteni - tájékoztatta a Budapesti Békéltető Testület az MTI-t.

Megnézed a tűzijátékot? Akkor ezekre mindenképpen figyelj oda! http://www.life.hu/news/20150820-megnezed-a-tuzijatekot-akkor-ezekre-mindenkeppen-figyelj-oda-menekulesi-utvonal-idojaras-riasztas.htmlAz augusztus 20-ai tűzijátékra nagy erőkkel készül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat is.News--Gyász! Elhunyt a Batman-sorozat sztárja, Yvonne Craighttp://www.life.hu/news/20150819-gyasz-elhunyt-a-batman-sorozat-sztarja-yvonne-craig-aki-a-star-trekben-is-szerepelt.htmlHetvennyolc éves korában elhunyt Yvonne Craig, aki a hatvanas évek Batman-tévésorozatában lett népszerű Batgirl szerepében, és Elvis Presley oldalán is feltűnt a filmvásznon.News--Halottakkal szelfiztek - pénzjutalmat kaptak értehttp://www.life.hu/news/20150819-egy-ukran-kozossegi-oldal-zart-csoportja-halottakkal-szelfizett-az-interneten-es-penzjutalmat-is.htmlEgy fiatalokból álló zárt csoport a VKontakte nevű ukrán közösségi oldalon bizarr tematikát választott magának: halottakkal szelfiztek. A legmosolygósabb pozőrnek pénzjutalmat is ígértek.NewsThinkstockDöbbenetes fotókon a vihar utáni Budapesthttp://www.life.hu/news/20150817-dobbenetes-fotokon-a-vihar-utani-budapest-elhagyott-eltort-esernyok.htmlOrszágszerte számos helyen okozott károkat a vasárnap érkezett vihar. Több helyen, köztük a fővárosban jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. De a viharnak áldozatai is voltak. Mutajuk őket. NewsOrigoÓriási baki! Élő adásban káromkodott a csinos riporternő http://www.life.hu/news/20150813-az-ausztral-tevesnek-alex-bernhardtnak-azutan-szaladtak-ki-a-csunya-szavak-a-szajan-hogy-egy-hangya.htmlA csinos ausztrál műsorvezető éppen egy riportot készített, amikor élő adásban megcsípte egy bogár.News--Lelketlen albínókutya: íme, a 2017-es vizes vb kabalapulija http://www.life.hu/news/20150812-lelketlen-albinokutyanak-titulalta-a-sportsgrid-a-2017-vizes-vb-kabalapulijat-ami-hatalmas.htmlÚgy tűnik, hogy lassan az egész világ a 2017-es vizes vb kabalapuliján röhög. Mutatjuk, miért.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.