Elhunyt Sudlik Mária operaénekesnő

Fotó: Mezey Béla/operavilag.net -
halál Sudlik Mária operaénekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhárom éves korában elhunyt Sudlik Mária operaénekesnő, a  Magyar Állami Operaház örökös tagja.

A művészt hosszan tartó súlyos betegség után szombat hajnalban érte a halál - tájékoztatott a Magyar Állami Operaház. Sudlik Mária 1942. május 25-én született Budapesten. Énektanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Zeneakadémián végezte, ahol Sipos Jenő növendékeként diplomázott. 1967-ben Monteverdi Poppea megkoronázása című művének címszerepében debütált a Magyar Állami Operaházban.

Fotó: Mezey Béla/operavilag.net

Bemutatkozását követően hosszú évekig az intézmény vezető énekesnője volt, szoprán főszerepek egész sorát formálta meg hitelesen, magas művészi színvonalon. Verdi hősnőinek - Aida, Erzsébet (Don Carlos), Desdemona, Leonora (A trubadúr, A végzet hatalma) - megformálásával jelentős színpadi sikereket aratott, de emlékezetes alakításai között volt a Tosca címszerepe és a Figaro Grófnéja is. Szakmai pályafutását 1974-ben Liszt Ferenc-díjjal, 1984-ben Székely Mihály-plakettel és érdemes művész címmel ismerték el. Sudlik Máriát a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Nyolcéves kislány tűnt el az autópályánhttp://www.life.hu/news/20150822-nyolceves-kislany-tunt-el-az-autopalyan.htmlAngolul értő és beszélő, de román állampolgárságú, nyolc éves kislányt keresnek a rendőrök - írja a Police.hu.News--Száz tűzoltó biztosítja a tűzijátékot - Kialakították a menekülési útvonalakat ishttp://www.life.hu/news/20150819-szaz-tuzolto-biztositja-a-tuzijatekot-1.htmlSzáz tűzoltó biztosítja az augusztus 20-iki tűzijátékot Budapesten, és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon készenlétben lévők létszámát is megemelik.News--Több embert kellett menteni a viharban - Fotók a hétfői özönvízrőlhttp://www.life.hu/news/20150818-karokat-okozott-az-ozonvizszeru-vihar.htmlTöbb helyen is autókban rekedtek emberek a hétfői hatalmas viharban. Több száz bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, a tűzoltók még késő este is nagy erőkkel dolgoztak. NewsMTINagy nap ez a mai: ma van a sör világnapjahttp://www.life.hu/news/20150807-ma-van-a-sor-vilagnapja.htmlA Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a sör világnapját Magyarországon.NewsThinkstockEgyre kevesebb hatással vannak az emberekre a szexi reklámokhttp://www.life.hu/news/20150806-egyre-kevesebb-hatassal-vannak-az-emberekre-a-szexi-reklamok.htmlAz Ohio Állami Egyetem kutatásából kiderült, hiába a sok meztelen nős, szexuális reklám, egyre kevesebb hatást gyakorolnak a fogyasztókra.NewsThinkstockAz alkoholnak köszönheti hosszú életét a 110 éves nőhttp://www.life.hu/news/20150806-alkoholnak-koszonheti-hosszu-eletet-a-110-eves-no.htmlEgy pohárka whiskey-nek és három pohár sörnek köszönheti Agnes Fenton, hogy megérhette a 110-et.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.