Dráma a légiparádén! Vadászgép zuhant egy brit autópályára

autópálya légi bemutató baleset dráma vadászgépek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autópályára zuhant egy vadászgép az angliai Sussex grófságban egy légibemutatón. A tragédiában heten meghaltak, amikor a gép az autók közé csapódott. Mindent beborítottak a lángok, elárasztott a füst.

Legkevesebb hét ember meghalt egy angliai légi parádén, Sussex grófságban, amikor egy vadászgép az A27-es autópályára zuhant. 14 sérültet a helyszínen láttak el, egy embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - írja az Origo.

A BBC értesülése szerint a Hawker Hunter típusú repülőgép belecsapódott több gépkocsiba. Szemtanúk szerint a műrepülő egy hurokmanővert akart végrehajtani, de kicsúszott belőle, és az autókra zuhant, majd a becsapódáskor felrobbant.

A tragédiában legkevesebb hét ember életét vesztette. Forrás: MTI/EPA/London News And Pictures

Az egyik szemtanú úgy számolt be a balesetről, hogy a gép észak felé fordult, aztán alacsony elszált a repülőtér fölött és a fák mögött eltűnt. "Ezután hallottam a becsapódás zaját, majd láttam a lángokat és a felszálló fekete füstöt" - írta a Twitter oldalán.

Egy mobiltelefonnal készített felvétel a balesetről. Forrás: MTI/EPA/Paul Jarrett

"Vártuk, hogy a gép feljebb emelkedjen, de ez nem történt meg. Úgy tűnt, mintha kettészakadt volna" - mondta a BBC-nek egy másik tanú, Ailish Southall, aki két gyermekével vett részt a légibemutatón. Más szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép nagyon lelassult a becsapódás előtt, láthatóan nem volt elég sebessége, hogy kijöjjön a csavarból.

A becsapódáskor mindent elborítottak a lángok, kilométerekről is látni lehetett a füstöt.

A sussex-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset miatt több mentőhelikoptert rendeltek a környékre, az autópályát órákra lezárták. Azt kérték, hogy akinek van videója, vagy fotója a balesetről, az jelentkezzen, ezzel is segítve a vizsgálatot.

Nem semmi! 108 éves lehet a világ legidősebb palackpostájahttp://www.life.hu/news/20150823-108-eves-lehet-a-vilag-legidosebb-palackpostaja.htmlA Fríz-szigetek egyikén kötött ki az a több mint 108 éve a tengerbe hajított palackposta, amely könnyen a legrégebbi ilyen jellegű üzenet lehet, amit valaha találtak.NewsÚj-zélandi és ír győztes a mai Ironmanenhttp://www.life.hu/news/20150822-uj-zelandi-es-ir-gyoztes-a-mai-ironmanen.htmlA férfiaknál az új-zélandi Terenzo Bozzone, míg a nőknél az ír Eimear Mullan győzött a budapesti Ironman 70.3 versenyen, melyen a legjobb magyar Hankó Dávid volt, aki a negyedik helyen zárt.NewsOrigoÚj-zélandi és ír győztes a mai Ironmanenhttp://www.life.hu/news/20150822-uj-zelandi-es-ir-gyoztes-a-mai-ironmanen.htmlA férfiaknál az új-zélandi Terenzo Bozzone, míg a nőknél az ír Eimear Mullan győzött a budapesti Ironman 70.3 versenyen, melyen a legjobb magyar Hankó Dávid volt, aki a negyedik helyen zárt.NewsOrigoEzek a számok értek 880 milliót a hétenhttp://www.life.hu/news/20150822-ezek-a-heti-otoslotto-nyeroszamok.htmlEzen a héten sem engedhette szabadjára egy játékos sem az örömkönnyeit, nem volt telitalálatos szelvény.NewsThinkstockMeglett a kislány, akit a szülei az autópályán elhagytakhttp://www.life.hu/news/20150822-meglett-a-kislany-akit-szulei-az-autopalyan-elhagytak.htmlJelzett a kislány családja a rendőrségnek, hogy előkerült a kislány, aki ma reggel eltűnt. A család az egyik autópálya melletti pihenőhelynél felejtette.News--Újra kellett éleszteni egy gyereket az országútonhttp://www.life.hu/news/20150821-az-orszaguton-nagyrabe-es-bakonszeg-kozott-kellett-ujraeleszteni-egy-gyereket.htmlFelborult egy autó Nagyrábé és Bakonszeg között péntek délután, egy tízéves gyereket újraélesztettek a mentők a helyszínen - közölte az MTI.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.