Fojtogatás és nemi erőszak: Fejsérülés miatt lett sorozatgyilkos a férfi

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság túlélő nők baleset bicikli sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bobby Joe Long személyiségét gyökeresen megváltoztatta egy váratlanul jött biciklibaleset.

A férfi igen sanyarú körülmények között nőtt fel, ami végigkísérte az egész személyiségfejlődését. 1974-ben úgy tűnt, jobbra fordul az élete, mikor felességül vette első szerelemét, Cindy Brownt. A nő a házasságkötéskor még nem tudta, hogy egy szörnyhöz ment hozzá. Az évek múlásával azonban lassan előtörtek belőle a beszámíthatatlan elmeállapot jelei - írja a Mirror.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Bobby Joe ugyanis az egyik nap éppen biciklivel indult el otthonról, amikor elesett, és beütötte a fejét. Onnantól kezdve teljesen megváltozott a személyisége. A nyugodt férfiból igazi szörnyeteg lett, a nő el is vált tőle.

Tíz évvel később a férfi elkövette az első gyilkosságát. Long egy Lana nevű 20 éves sztriptíztáncosnőt vett újra feleségül, akit brutálisan megerőszakolt, majd megfojtott. Nem sokkal később egy 22 éves lány holttestét találták meg az előző gyilkosságtól nem messze. A hasonlóság a két eset között az volt, hogy a nők mellett piros anyagfoszlányokat találtak, így a rendőrség elkezdett gyanakodni, hogy sorozatgyilkossal van dolguk. A további években még két nő esett áldozatul a férfi ámokfutásának. A gyilkosságoknak egyetlen túlélője volt, az akkor 17 éves Lisa McVey. A férfi elrabolta, majd 26 órán át fogva tartotta a lányt, akinek egy hosszabb beszélgetés után sikeresesen meggyőzte a fogva tartóját, hogy engedje el.

Lisa McVey, az egyetlen túlélő Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Bobby Joe összesen több mint ötven nőt erőszakolt meg, de semmiféle megbánást nem tanúsított az ügyekkel szemben. Nem tagadta az ellene felhozott vádakat, jelenleg Floridában van a halálsoron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.