Meghalt a szeptember 11-i terrortámadás ikonikus fényképének szereplője

Forrás: AFP/Stan Honda -
fénykép halál terrortámadás fotó Marcy Borders szeptember 11. gyomorrák World Trade Center
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcy Borders alig egy hónapja dolgozott a New York-i Világkereskedelmi Központban, amikor a terrortámadás történt. Az asszony szerint az őt beterítő por miatt lett rákos.

Meghalt Marcy Borders, a "dust lady", vagyis a poros hölgy. Az asszony fotója az egész világot bejárta, amikor az AFP fotósa, Stan Honda lefényképezte őt a szeptember 11-i terrortámadást követően.

Forrás: AFP/Stan Honda

Marcy a 81. emeleten dolgozott, amikor becsapódott az első repülőgép. Még épp sikerült időben kimenekülnie World Trade Center épületéből, amelynek összeomlásakor beterítette a por. Az ekkor készült fénykép az egész világot bejárta, ezután ragadt rá a "dust lady" becenév. Ez a fotó lett a tragédia egyik legbeszédesebb felvétele.

Marcyt tavaly diagnosztizálták gyomorrákkal,

az akkor vele készült interjújában elmondta: meggyőződése, hogy a terrortámadás során belélegzett mérgező por miatt lett daganatos, hiszen egyébként teljesen egészséges volt. A "dust lady" 42 évesen hunyt el.

Képzeld el a múltat színesben! Híres fekete-fehér fényképek újragondolvahttp://www.life.hu/kult/20150528-hires-fekete-feher-fenykepek-szinesben-szerepel-rajtuk-abraham-lincoln-louis-armstrong-adolf.htmlSokáig ritkaságnak számítottak a színes fényképek. A rájuk való törekvés ugyanakkor nem ok nélkül született: könnyebben vissza tudjuk idézni és közelebb érezzük magunkhoz az így megörökített pillanatokat.KultOrigoTálcán kínálják Vilmost a terroristáknak: Veszélyben a herceg életehttp://www.life.hu/news/20150727-vilmos-herceg-elete-veszelyben-lehet.htmlVilmos herceg egy ideje újra mentőhelikopter-pilótaként dolgozik, de most nem áll a katonaság védelme alatt, így terrorista veszélynek van kitéve.News--Sosem látott fényképek kerültek elő Diana hercegnő esküvőjérőlhttp://www.life.hu/intim/20150811-diana-hercegno-eskuvojerol-sosem-latott-fenykepek-kerultek-elo.htmlEgy tucatnyi, eddig még nem látott fotó került elő a néhai szívkirálynő és Károly herceg 1981-es világhírű menyegzőjéről. A képek hamarosan kalapács alá kerülnek.IntimOrigoTom Hanks ellátogatott a Terror házába - Meghatották a látottak!http://www.life.hu/news/20150717-tom-hanks-a-terror-haza-vendege-volt-ahol-ledobbent-a-latottakon.htmlMagyarországi tartózkodása alatt a világhírű színész ellátogatott a Terror háza múzeumba is, ahol szinte ledöbbent a látottakon.News--Tavaly 9 évesen az Év Természetfotósa - Ma már saját kiállításai vannak!http://www.life.hu/news/20150825-tavaly-egy-kilenc-eves-kisfiu-nyugozte-le-a-fotos-tarsadalmat.html1964 óta minden évben megrendezik azt a fotóversenyt, amit a londoni Nemzeti Történeti Múzeum szervez, és indít fiataloknak. Tavaly egy 9 éves spnayol kisfiú lett a nyertes, aki azóta beindította saját fotós karrierjét. News--27 turistát mészároltak le a terroristák Tunéziábanhttp://www.life.hu/news/20150626-terrortamadas-volt-egy-tuneziai-szallodaban-ahol-27-vendeget-meszaroltak-le-a-tamadok.htmlTragédia: brit sajtóértesülések szerint összesen 27 áldozata van a szúszai szállodában történt lövöldözésnek. A két terrorista közül az egyiket a rendőrség lelőtte.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.