Bravúros műtét! Visszavarrták a fiú lábát, akit elgázolt a villamos

Forrás: Budapesti Kozlekedesi Kozpont/Nyitrai David -
műláb operáció ideg műtét törés szövet mankó Budapest kórház érzékeny teljesítmény csonkolás villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő teljesítményt nyújtottak azok az orvosok, akik több órás műtéttel visszavarrták annak a 17 éves fiúnak a lábát, akit vasárnap éjjel gázolt el a 61-es villamos.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla a súlyos balesetet követően a fiút azonnal kórházba szállították a fiatalembert, akinek a bal lábát bokánál szinte teljesen csonkolta, jobb lábát pedig szilánkosra törte a villamos.

61-es villamos Forrás: Budapesti Kozlekedesi Kozpont/Nyitrai David

Az orvosok hihetetlen teljesítménye megmentette a fiút attól, hogy mankóval, vagy műlábbal kelljen leélnie az életét. Ilyen súlyos baleset után legfontosabb feladat a főidegek és a főerek összekötése. Ez egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen az orvosoknak olyan hajszálvékony varróanyagokkal kell dolgozniuk, amelyeket csak nagyítóval vagy mikroszkóppal látnak. Az aprólékos munka során tulajdonképp összestoppolják a roncsolódott szöveteket. Hibázni nem lehetett, mert idegek híján a láb nem lenne használható – írja a Blikk.

Dr. Kiss Jenő azt nyilatkozta a lapnak, hogy a visszavarrt végtag keringése jó, és a főidegek is működnek. Azt még nem tudni, a többi temérdek kis idegszálból később mennyi látja majd el maradéktalanul a feladatát, de ezek hiánya legfeljebb azt okozza majd, hogy kevésbé lesz érzékeny a fiú lába, például lehetséges, hogy nem lesz csiklandós a talpa – de ez legyen a legkevesebb.

A sikeres operáció alatt a fiú másik lábában is összeillesztették a csontokat és helyreállították az ereket. A fiúra még több műtét vár, de a nehezén már túl van. Orvosai úgy becsülik, hogy egy év kell a teljes felépüléséhez – írja a lap.

Te mit csinálnál máshogy, ha újraélhetnéd a fiatalságodat?http://www.life.hu/news/20150825-ezt-csinalnak-mashogy-az-idosek-ha-ujra-fiatalok-lehetnenek.htmlNem meglepő, hogy a mai felgyorsult világban a nők sokszor nem találják a helyüket. Egy újabb felmérés szerint 5-ből 4 nő érzi, hogy túl nagy rajta a nyomás, és a nők 80%-a nem boldog.NewsThinkstockRekordmennyiségű haláleset történt az idei bikafuttatásokonhttp://www.life.hu/news/20150825-az-idei-bikafuttatasokon-rekordmennyisegu-halaleset-tortent.htmlTízre nőtt az idei bikafuttatások halálos áldozatainak száma Spanyolországban, ahol legutóbb vasárnap halt bele a sérüléseibe egy negyvenes éveiben járó férfi.News--Pandaikrek születtek a washingtoni állatkertbenhttp://www.life.hu/news/20150824-pandaikrek-szulettek-a-washingtoni-allatkertben.htmlIkrei születtek a Mei Xiang nevű óriáspandának a washingtoni Nemzeti Állatkertben.News--Vonattal a reptérre? 2020-ig ne is álmodj róla!http://www.life.hu/news/20150824-2020ig-megepulhet-a-liszt-ferenc-repuloterhez-vezeto-vonatpalya.htmlEgyelőre az 1-es terminálig lehet vonattal eljutni, majd buszra kell átszállni Ferihegy 2 eléréséhez, ám most egyre valószínűbb, hogy megvalósul a Liszt Ferenc repülőtér kötött pályás kapcsolata.News--"Láttam a babát, azt hittem, halott" - Forgalmi dugóban született egy csecsemőhttp://www.life.hu/news/20150824-forgalmi-dugoban-szuletett-meg-egy-baba-akit-jarokelok-segitettek-vilagra.htmlKét arra járó segítette világra egy forgalmi dugóban ragadt pár babáját az egyesült államokbeli New Jersey egyik part menti országútján.News--Hihetetlen! Űrben nőtt salátát ettek az űrhajósokhttp://www.life.hu/news/20150811-eloszor-ettek-urben-nott-zoldseget-a-nemzetkozi-urallomas-urhajosai.htmlElőször ettek űrben termesztett zöldséget a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai hétfőn.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.