Gyászhír! Elhunyt az Ébredések írója

Forrás: Getty Images/AFP/Thos Robinson -
Oliver Sacks
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oliver Sacks februárban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan, daganatos betegségben szenved.

Nyolcvankét éves korában elhunyt Oliver Sacks neves brit neurológus, író, aki orvosi esettörténeteivel vált világhírűvé.

Forrás: Getty Images/AFP/Thos Robinson

A férfit, aki kalapnak nézte a feleségét, New York-i otthonában érte a halál - írja a The Guardian brit napilap.

A londoni születésű akadémikus, akinek 1973-ban megjelent Ébredések című munkája alapján született az azonos című Oscar-díjra jelölt film Robin Williams és Robert de Niro főszereplésével, februárban azt írta: egy hónapja még egészségesnek éreztem magam, 81 éves koromban még naponta 1,6 kilométer úsztam. De fordult a szerencse -

A szemén lévő korábbi melanóma terjedt el Sacks szervezetében.

Sacks regényeiben szokatlan orvosi történeteket dolgozott fel praxisa alapján. Az Ébredések című regényében azt a kórházi esetét dolgozta fel, amikor 1966-ban a bronxi Beth Abraham kórház ideggyógyászati osztályán konzultánsként dolgozva olyan gyógyszerrel kezelte régóta öntudatlan betegeit, amely felébresztette őket ebből az állapotból.

"Oliver Sacks humanizálta a betegségeket... a testről és a lélekről ír, és minden egyes esettanulmányáról érződik a betegek és a betegségek iránti tisztelete" - mondta róla 2001-ben Roald Hoffman Nobel-díjas kémikus.

Oliver Sacks 2002-ben megkapta a tudományos irodalom Lewis Thomas-díját.

Mi történt? Teljesen eltorzult Nicki Minaj arca: Fotó!http://www.life.hu/news/20150830-nicki-minaj-arca-teljesen-eltorzult-furcsa-fotot-tett-kozze-instagram-oldalan.htmlLegutóbb Sarka Kata és Szabó Zsófi tettek közzé olyan fotót, melyen szörnyen festettek eltorzított fejükkel. Most Nicki Minaj is hasonló szelfit készített.News--Valaki most nagyon örül - Íme, az eheti hatos lottó számokhttp://www.life.hu/news/20150830-ime-az-eheti-hatos-lotto-szamok.html923 271 950 üti a szerencsés markát, aki eltalálta mind a 6 számot.NewsOrigoNégy emeletet zuhant Szacsvay László feleségehttp://www.life.hu/news/20150830-szacsvay-laszlo-szinesz-felesege-negy-emeletet-zuhant.htmlEgyelőre tisztázatlan körülmények között kizuhant az ablakon a színész felesége.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoEzt látni kell! 100.000 lufi árasztotta el a londoni Covent Gardenthttp://www.life.hu/news/20150830-100-000-lufi-arasztotta-el-a-londoni-covent-gardent.htmlA napokban egészen átalakult a 19. századi épület. A piacot lufik lepték el, de nem is akármennyi!News--Csonkolás! Szörnyű baleset történt az Arany János utcai metrómegállóbanhttp://www.life.hu/news/20150829-csonkolas-szornyu-baleset-tortent-az-arany-janos-utcai-metromegalloban.htmlBudapesten, az M3-as metró Arany János utcai megállójában történt a szerencsétlen baleset.NewsThinkstockSokkoló! Patkányok marcangoltak halálra egy újszülöttethttp://www.life.hu/news/20150829-patkanyok-marcangoltak-halalra-egy-ujszulottet-egy-indiai-korhazban.htmlLapinformációk szerint húgyuti problémák miatt operálták meg azt az újszülöttet, aki az intenzív osztályon az életét vesztette az indiai Ándhra Prades egyik kórházában. A tragédiának azonban semmi köze nem volt a pici állapotához...NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.