Elárverezik a Titanicon felszolgált utolsó ebéd egy étlapját

Forrás: Origo -
Titanic divattervező mentőcsónak csónak árverés étlap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Titanicon felszolgált utolsó ebéd étlapját az 1. számú mentőcsónak egyik utasa, Abraham Lincoln Salomon mentett meg a tragikus sorsú hajóról: a dokumentum leütési árát 50-70 ezer dollár (14-20 millió forint) közé becsülik.

Az első osztályon utazott Abraham Lincoln Salomon egyike volt azon maroknyi embernek, akik a sajtó által később "pénzes csónakként" emlegetett mentőhajóba szálltak be. A negyven férőhelyes csónakban mindössze tizenketten ültek, közülük heten a legénység tagjai voltak.

A híres divattervező Lucy Duff-Gordont és a férjét, Sir Cosmo Duff-Gordont annak idején azzal vádolták meg, hogy lefizette a legénységet, hogy ne induljanak további hajótöröttek keresésére, hanem indítsák el a mentőhajót. Az ügyben indult nyomozás a vádat alaptalannak találta.

A Lion Heart Autographs nevű online aukciósház szeptember 30-ára meghirdetett árverésén az ominózus mentőcsónak utasaihoz kötődő két másik, korábban ismeretlen tárgyra is licitálhatnak az érdeklődők. Az aukciót a roncsok megtalálásának 30. évfordulójához igazították.

Forrás: Origo

Salomon a Titanic pazar törökfürdőjébe szóló nyomtatott belépőt is megmenekített a hajóról, a jegy a becslések szerint 7500 és 10000 dollár közötti áron cserél gazdát. A harmadik Titanic-relikvia egy levél, amelyet Mabel Francatelli, Lucy Duff-Gordon alkalmazottja írt Salomonnak a New York-i Plaza Hotel levélpapírjára, hat hónappal a katasztrófa után. Francatelli levelétől 4 és 6 ezer dollár közötti összeget várnak.

Lucy Duff-Gordon egy levele, amelyet röviddel a hajótörés után írt egy barátjának, elpanaszolva a bánásmódot, amelyben Angliába visszatérve részesítette őket a sajtó és az emberek, mintegy 12 ezer dollárért talált új gazdára egy januári árverésen Bostonban.

A Lion Heart Autographs szerint a tárgyakat az 1. számú mentőcsónakban utazók egyikének egyenes ági leszármazottja adta egy férfinak, az ő a fia bocsátja most őket árverésre.

Az 1912-ben elsüllyedt legendás óriásgőzös roncsait 1985. augusztus 31-én találták meg az Atlanti-óceán fenekén.

Meghalt a világhírű rendező, Wes Cravenhttp://www.life.hu/news/20150831-meghalt-a-vilaghiru-horrorfilm-rendezo-wes-craven.htmlMeghalt a leghíresebb horrorfilmek atyja, a 76 éves Wes Craven.News--Hőségriasztás! 37 fok is lehet ma!http://www.life.hu/news/20150831-a-nyar-utolso-napjan-kanikula-varhato-a-meteorologiai-osz-kezdetevel-fokozatos-hul-a-levego.htmlA hét első napjaiban még folytatódik a kánikula, akár 37 Celsius-fokos forróság is lehet. A hőségriasztás kedd éjfélig van érvényben.News--Többszörös erőszakoló férfi vezet egy hostelthttp://www.life.hu/news/20150831-tobbszoros-eroszakolo-ferfi-vezet-egy-hostelt.htmlBed&breakfast helyet üzemeltetett egy skót férfi, akiről senki sem tudta, milyen múltja van.NewsThinkstockValaki most nagyon örül - Íme, az eheti hatos lottó számokhttp://www.life.hu/news/20150830-ime-az-eheti-hatos-lotto-szamok.html923 271 950 üti a szerencsés markát, aki eltalálta mind a 6 számot.NewsOrigoEzt látni kell! 100.000 lufi árasztotta el a londoni Covent Gardenthttp://www.life.hu/news/20150830-100-000-lufi-arasztotta-el-a-londoni-covent-gardent.htmlA napokban egészen átalakult a 19. századi épület. A piacot lufik lepték el, de nem is akármennyi!News--Íme, az internet legjobban öltözött macskája: fotók! http://www.life.hu/news/20150829-ez-a-cica-aztan-szereti-ha-oltoztetik-fotok.htmlBeöltözött cirmos cica tartja lázban az internetet (és még élvezi is).NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.