Interjút adott a tengerbe fulladt szír kisfiú nagynénje

Forrás: AFP -
halál kisfiú tenger menekültek Szíria fulladás Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tima Kurdi Kanadába akarta menekíteni Szíriában élő családját. Bár a kanadai hatóságok elutasították a menedékkérelmüket, a család mégis rászánta magát a végzetes tengeri útra Európába.

Percek alatt felrobbantotta az internetet annak a halott szír kisfiúnak a fényképe, akinek családja a török határnál lévő Kobane városából próbált Kos szigetére menekülni.

Forrás: AFP

A 3 éves Aylan Kurdi 5 éves bátyjával és 35 éves édesanyjával együtt a vízbe fulladt. Tima Kurdi a CNN-nek adott interjújában elmondta: egy hete beszélt Aylan édesanyjával telefonon. Az asszony arról mesélt, fél az úttól, mert nem tud úszni, de más választásuk nem volt.

Aylan, Galip és édesanyjuk holttestére a dél-törökországi Bodrum tengerpartján bukkantak rá. A tragédiát csak az édesapa élte túl. A kisfiút, édesanyját és fivérét ma temették el Szíriában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.