Merényletet tervezett egy férfi - Elfogták a 9/11-es megemlékezés előtt

Forrás: Thinkstock -
9/11 Kansas City (Missouri) robbanóanyag merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az FBI letartóztatott és őrizetbe vett egy 20 éves férfit, aki robbantásos merényletet tervezett a szeptember 11-i terrortámadás megemlékező ünnepségén, Kansas Cityben.

Egy nappal a 9/11-es megemlékezés előtt fogta el az FBI Joshua Ryne Goldberget, akit robbanóanyagokkal és pusztító eszközökkel kapcsolatos információk terjesztése miatt letartóztattak - közölte az amerikai ügyészség. A 20 éves fiatalember, aki Kansas Cityben tervezte a merényletet, közösségi oldalán többször tett utalást arra, mire készül.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Egy biztonsági szakértő állította, Goldberg olyan információkat tudatott valakivel, hogy hogyan lehet előállítani egy bombát. Utasította is a férfit, hogy a kapott információk alapján készítsen olyan robbanó szerkezetet, amelyet megtölt szögekkel, fémmel és patkányméreggel, majd helyezze el a terrortámadás emlékére rendezett megemlékezésen Kansas Cityben.

Úgy tudni, a férfi egy Ausztráliában élő muszlim férfival beszélgetett Twitteren. A beszélgetőpartner az Iszlám Állam katonai csoportjának szimpatizánsa. A beszélgetésben dzsihádista támadásra is utaltak, és egy olyan mondat is elhangzott, hogy a férfi sokat tanult egy szír férfitől. A beszélgetőpartner megkérdezte Goldbergtől: "Mit tervezel? Van már bombád?"

Goldberg minimum 20 év börtönbüntetésre számíthat.

Kalapáccsal gyilkolta meg a férfi couchsurfinges vendégéthttp://www.life.hu/news/20150910-kalapaccsal-gyilkolta-meg-a-ferfi-couchsurfinges-vendeget.htmlA nepáli földrengés áldozatainak akart segíteni a 25 éves Dahlia Yehia, ezért utazott Pokharába. Nem sejtette, hogy vendéglátója, akit már fél éve megismert az interneten, egy hidegvérű gyilkos.NewsThinkstockMegverte a sofőrt az egyik utas, mert szerinte büdös volt a buszonhttp://www.life.hu/news/20150908-megverte-a-sofort-egy-ferfi-mert-budos-volt-a-busz.htmlEgy utas bántalmazta a munkásokat szállító autóbusz sofőrjét. A szóváltás abból következett, hogy a férfi megjegyezte, szerinte büdös van a buszon. NewsThinkstockNyugi, jövő héten még sütni fog a naphttp://www.life.hu/news/20150906-ilyen-ido-lesz-szeptember-masodik-heteben.htmlJó hír! Alapvetően napos időre számíthatunk jövő hét elejénNews--Lewis Hamilton ismét győzelmet aratotthttp://www.life.hu/news/20150906-lewis-hamilton-gyozott-az-olasz-nagydijon.htmlRemek időszaka van a sármos pilótának, Lewis Hamiltonnak. Ismét ő lett a befutó a Forma-1 mai futamán.NewsOrigoEz volt minden idők legrosszabb legénybúcsújahttp://www.life.hu/news/20150908-ez-volt-minden-idok-legrosszabb-legenybucsuja.htmlMinden adott volt, hogy összejöjjön egy hatalmas buli a barátokkal, de egy törölt repülőjárat egyszemélyes hepajt csinált a legénybúcsúból.News--Tragédia! Halálos baleset a testnevelésóránhttp://www.life.hu/news/20150907-halalos-baleset-a-testneveles-oran-nemetorszagban.htmlA német Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli kisváros egyik középiskolájában halálos balesetet szenvedett egy diák.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.