Ez elég bizarr! Gyémántot távolítottak el egy drágakőtolvaj vastagbeléből Thaiföldön

Forrás: Thinkstock -
drágakő műtét gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lenyelve próbált meg kicsempészni Thaiföldről egy ellopott gyémántot egy kínai nő, de a videokamera és a röntgen lebuktatta, és a 10 millió bahtot (76,6 millió forint) drágakövet kolonoszkópia útján sikerült hamar visszaszerezni.

A nőt és bűntársát, egy ugyancsak kínai férfit csütörtök este tartóztatták le a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren, miután az arcfelismerő rendszer azonosította őket egy Bangkok közelében tartott ékszervásár tolvajaiként. A pár hamisra cserélte ki a 6 karátos drágakövet, amelyet elkértek alaposabb megnézésre.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A tolvajokat, akiket az érintett kereskedő is felismert, röntgenvizsgálatra kötelezték, amelynek során kiderült, hogy egy gyémánt lapul a nő bélrendszerében. A nő végül kénytelen volt beismerő vallomást tenni, sőt a vastagbéltükrözés "műtétjébe" is belement, miután az orvosok felvilágosították, hogy az idegen test kárt okozhat a szervezetében. Az előkerült gyémántot a tulajdonos felismerte.

Lopott vagy csempészett drágaköveknek az emésztőrendszerben való elrejtése ritka, de nem ismeretlen. 2012-ben a Dél-afrikai Köztársaságban egy 25 éves férfi 2,3 millió dollárra becsült összértékben 220 csiszolt gyémántot próbált meg lenyelve kicsempészni az országból, a johannesburgi repülőtér biztonsági rendszere azonban lebuktatta.
Origami csodák egy kreatív művésztől http://www.life.hu/news/20150912-origamikra-papirbol-keszult-csodakra-bukkantunk-qin-kun-origami-munkait-a-dolgozoszobajaban-kesziti.htmlLélegzetelállítóak a kínai művész aprólékosan kidolgozott, gyönyörű papírból hajtogatott művei.News--Meghalt a vudu vallási vezetőhttp://www.life.hu/news/20150913-meghalt-a-vudu-vallasi-vezeto-max-gesner-beauvoir.htmlHaitin 79 évesen, Port-au-Prince-i otthonában elhunyt Max Gesner Beauvoir, a vudu vallás legfőbb méltósága. A vudu vallási vezető szombati halálát hozzátartozói jelentették be.NewsOrigoReese Witherspoon gyönyörű lánya így köszöntötte az édesapjáthttp://www.life.hu/news/20150912-reese-witherspoon-gyonyoru-lanya-ava-igy-koszontotte-az-edesapjat-ryan-phillippe-t.htmlA napokban lett 16 éves Reese Witherspoon és Ryan Phillippe lánya, Ava. Szeptember 10-én azonban Ryan is szülinapot ünnepelt, ebből az alkalomból pedig a lánya nosztalgiázott kicsit.News--Tragédia! Lezuhant a Tom Cruise új filmjét forgató stáb kisrepülőgépehttp://www.life.hu/news/20150912-lezuhant-a-tom-cruise-uj-filmjet-forgato-stab-kisrepulogepe-a-szinesz-nem-volt-a-gepen.htmlLezuhant a kolumbiai Andokban pénteken a Tom Cruise Mena című új filmjét forgató stáb kisrepülőgépe. A szerencsétlenségben két ember életét vesztette, egy harmadik megsérült - jelentette be a latin-amerikai ország polgári légügyi hatósága.News--Úszva akarja megkerülni a Földet a 60 éves extrémsportolóhttp://www.life.hu/news/20150912-martin-strel-extremsportolo-uszva-akarja-megkerulni-a-foldet.htmlÚjabb kihívásra készül Martin Strel, aki már végigúszta a világ nagy folyóit: úszva akarja megkerülni a Földet.News--Steven Seagalt is bevetnék az oroszok az alkoholizmus elleni kampánybanhttp://www.life.hu/news/20150911-steven-seagal-szineszt-is-bevetnek-az-alkoholizmus-elleni-kampanyban-oroszorszagban.htmlSteven Seagal színészt és Roy Jones profi ökölvívót és rappert is felkérték az Oroszországban tervezett alkoholizmus elleni kampány segítésére.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.