Meghalt a vudu vallási vezető

Forrás: Youtube -
vudu Max Gesner Beauvoir vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haitin 79 évesen, Port-au-Prince-i otthonában elhunyt Max Gesner Beauvoir, a vudu vallás legfőbb méltósága. A vudu vallási vezető szombati halálát hozzátartozói jelentették be.

A biokémikus végzettségű férfi volt az első, akit 2008-ban kineveztek Ati national-lá, a vudu híveinek spirituális vezetőjévé. A titulus létrehozásának célja az volt, hogy annak viselője védelmezze Haiti szigetének történelmi vallását és szembeszálljon azzal a negatív imázzsal, amelyet főleg egyes protestáns és neoprotestáns vallási közösségek sugalltak róla.

Max Gesner Beauvoir Forrás: Youtube

A vudu a 16. és a 17. században Afrikából behurcolt rabszolgák hiedelemvilágából, a boszorkányságból és a kereszténység bizonyos elemeiből alakult ki.

Az előítéletek elleni harc jegyében Max Beauvoir igyekezett megismertetni a külföldiekkel az animista vallás "valódi" arcát, egyebek közt oly módon, hogy jelentős szertartások alkalmával megnyitotta templomát idegenek előtt. Pat Robertson amerikai neoprotestáns lelkész 2010-ben hatalmas vihart kavart azzal a kijelentésével, miszerint a 200 ezer halálos áldozatot követelő földrengés annak a paktumnak a következménye, amelyet a haitiak az ördöggel kötöttek vudu szertartásaik során.

A 2010-es kolerajárvány kezdetén a haitiak meglincseltek több tucat vudu követőt, akiket azzal vádoltak, hogy egy, a betegséget terjesztő port állítottak elő.

Origami csodák egy kreatív művésztől http://www.life.hu/news/20150912-origamikra-papirbol-keszult-csodakra-bukkantunk-qin-kun-origami-munkait-a-dolgozoszobajaban-kesziti.htmlLélegzetelállítóak a kínai művész aprólékosan kidolgozott, gyönyörű papírból hajtogatott művei.News--Ételművészet egy kiskanálban – lenyűgöző miniatűr csodákhttp://www.life.hu/news/20150912-ioana-vanc-epitesz-kiskanalakba-varazsol-kepeket-etelekbol-es-a-kertjeben-termesztett-zoldsegekbol.htmlNyolc óra alatt készülnek el azok az aprólékos alkotások, amelyek egy kiskanálba varázsolnak képeket.News--Embertömegre zuhant egy daru Mekkában: 87 halálos áldozatról tudnihttp://www.life.hu/news/20150912-embertomegre-zuhant-egy-daru-mekkaban-87-halalos-aldozatrol-tudni.htmlLegalább 87 ember meghalt, amikor leomlott egy daru a mekkai nagymecsetben pénteken - közölte az al-Ihbaríja televízió.NewsThinkstockÚszva akarja megkerülni a Földet a 60 éves extrémsportolóhttp://www.life.hu/news/20150912-martin-strel-extremsportolo-uszva-akarja-megkerulni-a-foldet.htmlÚjabb kihívásra készül Martin Strel, aki már végigúszta a világ nagy folyóit: úszva akarja megkerülni a Földet.News--Kezek nélkül tanítja a rászoruló diákokat - Megható történet!http://www.life.hu/news/20150911-jiang-shengfa-kinai-ferfi-kezek-nelkul-tanitja-a-raszorulo-diakokat.htmlEgy magasfeszültségű vezeték szerelésekor életveszélyesen megsebesült a 41 éves kínai férfi, Jiang Shengfa akinek mindkét karját amputálni kellett. Azóta megtanulta, hogyan boldoguljon nélkülük, sőt, még másokon is segít.News--Steven Seagalt is bevetnék az oroszok az alkoholizmus elleni kampánybanhttp://www.life.hu/news/20150911-steven-seagal-szineszt-is-bevetnek-az-alkoholizmus-elleni-kampanyban-oroszorszagban.htmlSteven Seagal színészt és Roy Jones profi ökölvívót és rappert is felkérték az Oroszországban tervezett alkoholizmus elleni kampány segítésére.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.