Hivatalosan is vége a nyárnak - sok eső várható

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnapra a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre és tíz megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.Ugye kiélveztétek a nyarat, mert úgy fest, most már tényleg itt az ősz!

A meteorológiai szolgálat közlése szerint az időjárás nyárból őszbe vált. Egy frontrendszer helyeződik a térség fölé, amely vasárnap fokozatosan kelet felé mozdul el. Hatására csapadékos idő várható, és több fokkal mérséklődik a felmelegedés. Nagyméretű jégre, viharos szélre nem kell számítani. Ugyanakkor vasárnap a nap folyamán összességében, illetve rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Forrás: Thinkstock

És hogy mi várható jövő héten? Az Időkép.hu szerint hétfőn még esőre, és nap közben 20 fokra kell számítani, aztán picit emelkedik a hőmérséklet; hét közben 22-24 fok és felhős idő várható. Azért jól esik egy kis hűsölés, nem igaz?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.