Verőfényes napsütés vagy latyakos ősz vár ránk a hétvégén?

Forrás: Thinkstock -
eső hideg hétvége időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon mire számítsunk hétvégén? Esőre, szélre, netán az utolsó igazán meleg napokra? 

Pénteken sokfelé kell számítani eső, zápor, zivatar kialakulására, több helyen jelentős csapadék hullhat. A Dunántúlon és zivatarok környezetében továbbra is erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hazánk nagy részén 14-20, keleten még 21-25 fokra számíthatunk. Péntekre az OMSZ sárga figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű csapadék és egyes helyeken a szél miatt.

Forrás: Thinkstock

Szombaton is marad a borongós, sokfelé csapadékos időjárás. A szél továbbra is főként a Dunántúlon lehet erős. Országszerte visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 14-19 fokot mérhetünk.

Vasárnap is felhősen, borongósan indul majd, eleinte még többfelé várható kisebb eső, délután kezdhet majd csak csökkenni a felhőzet mennyisége. A többfelé szeles időben 14-19 fok közé melegedhet a levegő - írja az időkép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.