Elképesztő! Milánóban erdősített ikertornyok épültek

Forrás: Facebook/Estates InStyle -
Milánó növények környezetvédelem erdő épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy évvel ezelőtt adták át azokat a különleges épületeket, melyeket az ott élő emberek nem csak a látvány, hanem a friss levegő miatt is imádnak. 

Milánóban a légszennyezettségi értékek kifejezetten magasak voltak az utóbbi időben, így a város vezetésének egy olyan ötlettel kellett előállnia, mely kissé élhetőbbé teszi a környéket. Így keletkezett ez az építészeti műremek, mely egy úgynevezett függőkertformát öltött. A közel húszemeletes lakóházak erkélyére három, hat, és kilenc méteres fákat, virágokat, és cserjéket ültettek - írja a Szeretlek Magyarország.

Bosco Verticale egyik ikertornya Forrás: Facebook/Estates InStyle

A Bosco Verticale névre keresztelt tornyokat öt évig építették. Az épületnek 8.900 négyzetméteres terasza van, így több mint 900 fának, 5000 bokornak jutott hely. A sűrű növényzetnek köszönhetően különleges mikroklíma alakult ki, mely megköti a szennyeződéseket és a szén-dioxidot, ezáltal pedig tisztítja a levegőt. Sőt, nyáron még tökéletes árnyéknak is bizonyul. A locsolást ugyanevezett szürke vízzel oldották meg. Ez egy olyan folyadék, mely emberi fogyasztásra nem alkalmas, de öntözésre, és takarításra használható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.