Legkevesebb tízen meghaltak egy amerikai, egyetemi lövöldözésben

Forrás: Thinkstock -
lövöldözés Amerika egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább tízen meghaltak egy egyetemi lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettest elfogták, indítéka egyelőre ismeretlen.

Lövöldözés volt egy egyetemen az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább tízen meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a CNN hírtelevízió. Egyes sajtójelentések szerint az áldozatok száma elérheti a tizenötöt is, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg - derül ki az Origo folyamatosan frissülő cikkéből.

A tragédia az Umpqua Community College területén történt, a tettes tantermekben lövöldözött. Az amerikai hírtelevíziók jelentése szerint az elkövetőt elfogták, a veszély elmúlt. A hírt megerősítette a megyei kormányhivatal illetékese is. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a lövöldöző megsebesült-e.

Az intézmény területét jelenleg rendőrök vizsgálják át, a diákok táskáját is kinyitják.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

„Amikor kiérkeztünk a helyszínre, több sérültet is találtunk több tanteremben. A hatóságok ártalmatlanították a támadót” - fogalmazott Douglas megye tűzoltóparancsnoka. Ray Shoufler elmondta: ketten kórházba szállítás közben vesztették életüket.

A diákokat és az egyetem munkatársait buszokkal egy közeli játszótérre szállítják, a hatóságok arra kérték a szülőket és a családtagokat, hogy odamenjenek értük. Friss információkért kövesd az Origo cikkét!

Senki sem menekülhet az éjszakai fagy elől: Készülj fel!http://www.life.hu/news/20151001-idojaras-senki-sem-menekulhet-az-ejszakai-fagy-elol-keszulj-fel.htmlIgazi őszi időjárás várható október első hetében. Éjszaka többnyire derült lesz az ég, többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet.News--A szcientológia híve volt Jim Carrey öngyilkos exbarátnőjehttp://www.life.hu/news/20151001-cathriona-white-jim-carrey-ongyilkos-exbaratnoje-a-szcientologia-hive-volt.htmlCathriona White körülbelül 4-5 éve csatlakozott a világ egyik legvitatottabb vallásának követőihez. News--Véget ér Blake Lively vállalkozása: bezár a Preservehttp://www.life.hu/news/20151001-blake-lively-a-pletykafeszek-szinesznojenek-tonkrement-vallalkozasa-a-preserve.htmlA pletykafészek színésznője 2013-ban indította el weboldalát, a preserve.us-t. Mivel az oldal nem a Blake által várt eredményeket hozta, úgy döntött, megszünteti működését.News--Caitlyn Jenner megússza a börtönthttp://www.life.hu/news/20151001-caitlyn-jenner-megussza-a-bortont.htmlA 65 éves, frissen nővé vált Caitlyn Jenner februárban okozott balesetet, az áldozat meg is halt. Ekkor Caitlyn még Bruce volt. News--Ennél boldogabb malacot még sosem láttál - Cuki videó!http://www.life.hu/news/20151001-malac-furdik-a-tengerben-cuki-video.htmlZiggyt, az utazó malacot csodás helyre vitte a gazdája. Óriásit pancsolt a kis páros ujjú patás. News--"A gyerekek bent sikítva sírtak” - Így tartóztatták le Lagzi Lajcsithttp://www.life.hu/news/20151001-galambos-lajos-letartasanak-reszleteirol-egy-szomszed-meselt.htmlA híres mulatóst szeptember 22-én vette őrizetbe a rendőrség. Lagzi Lajcsi otthonában, a boldogasszonypusztai kastélyban történt az intézkedés, aminek részleteiről egy szomszéd mesélt a Story magazinnak. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.