Rágerjedt egy vadkan a menstruáló nőre a Dél-Dunántúlon

Forrás: Thinkstock -
vér menstruáció vadkan erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy látszik, életveszélyes lehet erdőbe menni a piros betűs napokon. Egy nőnek még épp szerencséje volt, hogy el tudott menekülni egy vérre gerjedő vadkan elől.

"Vendégvadászok jártak itt külföldről. A hölgy nem fogott fegyvert, csak kísérte a társait. Először a lesen voltak, majd lementek cserkelni. Ekkor került elő egy hatalmas vadkan, ami ahelyett, hogy megijedt volna – mint ahogy az a természetes viselkedése lenne – begerjedve közeledett a társaság felé" - mondta a Blikknek egy szemtanú, aki látta, amint egy vaddisznó furcsán kezd viselkedni.

Forrás: Thinkstock

A vadászó társaság egyik tagja éppen menstruált, vélhetően annak a szagát érezte meg egy kifinomult orrú vadkan. Az asszony a társasággal szerencsésen fel tudott menekülni egy vadászlesre. Történt már olyan eset korábban, hogy egy nő belehalt a sérüléseibe, mikor megtámadta egy - szintén a vérszagra érkező - vadkan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.