Nem a hagyományoknak megfelelően temetik el Göncz Árpádot

Forrás: MTI/Cseke Csilla -
temetés Óbuda Göncz Árpád köztársasági elnök sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt köztársasági elnök maga kérte, hogy ne államfői helyre helyezzék örök nyugalomra.

Göncz Árpádot a hagyományoktól eltérően nem államfői helyre, a Fiumei úti Nemzeti sírkertben helyezik végső nyugalomra, hanem az Óbudai temetőben, ahol többek között Bibó István és Litván György is nyugszik - írja az Origo.

Forrás: MTI/Cseke Csilla

Vásárhelyi Mária jó viszonyt ápolt Göncz Árpáddal, a Facebookon azt is megírta, hogy a temetésen nem lesz állami protokoll.

Göncz Árpád családja tegnap arról tájékoztatta az Országgyűlés Hivatalát, hogy a volt köztársasági elnököt 2015. november 6-án 15 órakor helyezik végső nyugalomra az Óbudai temetőben. A gyászszertartáson - végakaratának megfelelően - az egykori rabtárs Mécs Imre és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát búcsúztatja a 94. életévében, október 6-án elhunyt volt államfőt. Göncz Árpád temetéséről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.