Óriási megtiszteltetés! 170 milliós díjra jelölték Csukás Istvánt

Forrás: Origo -
Csukás István díj Frankfurti Könyvvásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
59 országból 215 jelöltet jelentettek be csütörtökön a Frankfurti Könyvvásáron az idei Astrid Lindgren-emlékdíjra köztük Csukás István írót, Marék Veronika írót, illusztrátort és a budapesti Mesemúzeumot.

A 2002-ben alapított elismerést szerzők, illusztrátorok, mesélők és olyan személyek, szervezetek kaphatják meg, akik és amelyek sokat tesznek az olvasás népszerűsítéséért - írja cikkében az Origo.

Süsü, Csukás István egyik legnépszerűbb karaktere Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az Astrid Lindgren svéd gyermekírónő halála után a svéd kormány által alapított díj egyben a legmagasabb díjazású gyermek-és ifjúsági irodalmi elismerés a világon, 5 millió svéd koronával, azaz 170 millió forinttal jár.

A világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi elismerése díjazottját, díjazottjait április 5-én a Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv-vásáron és Stockholmban egy időben jelentik be.

Forrás: Origo

A díjat odaítélő bizottság elnöke, Boel Westin elmondta, a világ minden tájáról 111 szervezet küldte el jelöltjeit a testületnek.A teljes jelöltlistát ezen a honlapon lehet megtekinteni.

Sokan újra jelölték korábbi várományosukat, de az idei listán 42 új név szerepel olyan új jelölő országokból, mint Kína, Nicaragua, Ausztria, az Egyesült Arab Emírségek és a Palesztin Állam.

"A zsűri most igen nehéz, de nagyon kellemes és hasznos feladat előtt áll, hogy megtalálja a 2016. évi díj egy vagy több kitüntetettjét" - tette hozzá Westin.

A teste 80%-a megégett, nem tudták megmenteni a gejzírbe esett turistanőthttp://www.life.hu/news/20151016-meghalt-a-gejzirbe-esett-belga-turistano-tobb-napig-kezeltek-egesi-seruleseivel.htmlMeghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban. NewsOrigoGyászol a sportvilág! Elhunyt a kétszeres olimpiai bajnokhttp://www.life.hu/news/20151016-mihail-burcev-ketszeres-olimpiai-bajnok-volt-ferfi-kardvivasban-elhunyt.html59 éves korában elhunyt Mihail Burcev, aki szovjet színekben 1976-ban és 1980-ban olimpiai bajnok volt férfi kardcsapatban. News--Halloweeni dekorációnak hitték a nő kerítésén lógó holtestethttp://www.life.hu/news/20151016-halloweeni-dekoracionak-hittek-a-no-keritesen-logo-holttestet.htmlEgy kerítésről lógó holttestet fedeztek fel a járókelők Ohióban. Kiderült, nem bizarr Halloween-dekorációra bukkantak, hanem tényleg egy halott nőre. News--Gyerekek előtt fejezte le 2 hetes kiskutyájukat egy férfihttp://www.life.hu/news/20151016-gyerekek-elott-fejezte-le-2-hetes-kiskutyajukat-egy-ferfi.htmlTöbb év börtönt is kaphat az a dél-karolinai férfi, aki egy veszekedést követően nevelt gyermekeinek szeme láttára végzett a család kutyájával. News--Micsoda?! Lekerülhetnek a kabátok hétvégén?http://www.life.hu/news/20151016-jo-ido-lehet-hetvegen.htmlJuhéj! Az ország egyes részein van esély arra, hogy kisüssön a nap, és még a hőmérséklet sem lesz annyira alacsony, mint az elmúlt napokban. NewsThinkstockSokkoló! Zacskóban találtak egy újszülöttet - Durva fotó!http://www.life.hu/news/20151016-zacskoban-talaltak-egy-ujszulottet.htmlElképesztő esemény rázta meg a közvéleményt: járókelők bukkantak rá egy csecsemőre egy fekete zacskóban. Csoda, hogy még életben volt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.