Nem hitték el, hogy stroke-ja van az idős asszonynak - Senki sem segített rajta!

ellátás halál stroke orvos kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem hitték el, hogy életveszélyes stroke-ja van Marika néninek, nem jött ki hozzá a háziorvos, nem akarta elvinni a mentő, és a kórházban sem látták el időben.

A 73 éves Ignácz Mihályné szep­tember 29-én lett rosszul gyönki otthonában, félrebeszélt, nem tudott válaszolni a kérdésekre, arca furcsán eltorzult – ezek a stroke összetéveszthetetlen jelei, írja a Blikk. Az ilyen betegnek sürgősen orvoshoz kell jutnia, különben lebénulhat vagy meghalhat. Az asszony fia, Ignácz György azonban hiába fordult segítségért.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Brianajackson

„Azonnal hívtam a háziorvost, de azt mondta, majd csak 14 órától rendel, vigyük be akkor hozzá anyánkat. Hívtuk a mentőket, akik hamar kijöttek, de nem akarták elvinni anyánkat, azt tanácsolták, aludja ki magát. Addig veszekedtem velük, míg végül beszállították a szekszárdi kórházba” – mondta György, aki szerint a kórházban is megváratták édesanyját: „Hazamentem a cuccaiért, mire visszaértem, még mindig a folyosón volt.” Miután Marika néni bekerült az intenzív osztályra, még a holmijai is eltűntek. György ekkor feljelentést tett a rendőrségen.

A lap megkereste a szekszárdi Balassa János kórházat, Né­meth Csaba orvos igazgató állítása szerint ilyen panaszokkal nem keresték meg az intézményt, az értéktárgyak eltűnését a rendőrségen kell jelenteni. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta, eddigi információik nem támasztják alá a férfi állításait, a beteg ellátásáról pedig nem adhatnak ki rész­leteket. Csak annyit tudunk, hogy Marika néni azóta otthon lábadozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.