272 embert fertőzött meg HIV-vírussal az orvos

Forrás: AFP/Str -
engedély injekciós tű orvos tárgyalás HIV fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Engedélye sem volt annak az orvosként dolgozó férfinak, aki praxisában 272 embert fertőzött meg HIV-vírussal egy eldugott kambodzsai faluban.

Az 55 éves Yem Chrin a bíróság szerint több betegen is használt egy injekciós tűt, amivel tömeges fertőzést okozott. A férfit azzal vádolják, hogy szándékosan követte el tettét, illetve, hogy engedély nélkül üzemeltetett praxist. A férfit még tavaly decemberben kapták el , amikor még csak 117 fertőzöttről tudtak. Ez a szám azóta 272-re nőtt.

Forrás: AFP/Str

A szándékosság vádját tagadja a férfi, akire öt napos tárgyalást követően mondják ki az ítéletet. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Kambodzsában százezer emberre 0,2 orvos jut, így nem véletlen, hogy egyre több az engedély nélkül gyógyító „orvos”. A botrány kirobbanása óta 3000 ilyet gyógyítóra csaptak le az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.