Meghalt Maureen O'Hara színésznő

Forrás: Alliance -
halál színésznő gyász Maureen O'Hara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenöt éves korában szombaton elhunyt Maureen O'Hara ír származású amerikai színésznő.

Meghalt A nyugodt férfi és a Hová lettél, drága völgyünk című klasszikus filmek hősnője - közölte a színésznő menedzsere.

O'Hara békésen távozott Idahóban lévő boise-i házában, családja körében, miközben kedvenc filmje, az 1952-ben forgatott A nyugodt férfi zenéjét hallgatta - közölte Johnny Nicoletti menedzser.

Forrás: Alliance

Maureen O'Hara az írországi Ranelagh-ban született 1920. augusztus 17-én. 1939-ben került Hollywoodba, ahol a Notre-Dame-i toronyőr-ben a Quasimodót játszó Charles Laughton oldalán Esmeralda szerepét alakította. Egyik legismertebb filmje az egy wales-i bányászcsalád történetét elmesélő, 1941-ben készült, öt Oscar-díjas Hová lettél, drága völgyünk című amerikai filmdráma volt.

Számos szerepe és annak ellenére, hogy az évtizedeken át az egyik legelismertebb amerikai színésznő volt, nem kapott Oscar-díjat. 2014-ben, 94 évesen az amerikai filmakadémia életműdíjjal tüntette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.