Az 1972-es háborús fotón meztelenül, sírva menekülő kislány 52 évesen új életet kezdhet

Forrás: AFP -
Kim Phuc háború heg meztelen égési sérülés Vietnám sírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1972-ben a Vietnámi háborúban fotózták le az akkor 9 éves kislányt, ahogy meztelenül, sírva rohan az utcán, mögötte katonák sorakoznak. A lány maga tépte le ruháit, azok ugyanis lángra kaptak. Most, 43 évvel ezután a nő égési sérüléseit végre eltűntetik.

Kim Phuc, aki a vietnámi háború borzalmának ikonikus arca lett, évtizedekkel a horrorisztikus élmények után végre esélyt kapott rá, hogy megszabaduljon a rossz emlékek nyomaitól, amelyek szó szerint a testébe égtek.

Fotó: Nick Ut

Az 52 éves asszony több mint 40 évig hosszú ujjú ruhákkal takargatta sérüléseit, a fájdalmára azonban nem volt gyógyír. „Hosszú évekig úgy gondoltam, hogy a mennyben majd nem lesznek hegek, és nem lesz fájdalom sem. De azt nem is gondoltam volna, hogy még a földön eljön a mennyország” - nyilatkozta.

Forrás: AFP

A múlt hónapban egy Miamiban működő klinikán, egy égési sérülésekre szakosodott orvos, Jill Waibel elkezdte ugyanis Kim kezelését, ami nemcsak egy szépítő eljárás, a fájdalmat is enyhíti. Az első kezelésen férje mellett Nick Ut is ott volt vele, a férfi, aki 1972-ben a híressé vált fotót készítette. Ő volt ráadásul, aki megmentette akkor a nő életét. A képért később egyébként Pulitzer-díjat is kapott a művész. A kezelésről itt találsz fotókat!

Napsütéses, de fagyos napok jönnekhttp://www.life.hu/news/20151026-az-idojaras-elorejelzes-szerint-napos-de-fagyos-napok-jonnek.htmlA héten több helyen fagypont alatti hőmérsékletre ébredhetünk reggelente, napközben pedig 10 és 17 fok között alakul a maximum. News--Elhunyt az NBA-csúcstartó kosáredző, Phil Saundershttp://www.life.hu/news/20151025-elhunyt-az-nba-csucstarto-kosaredzo-phil-saunders.htmlHatvanéves korában elhunyt Phil Saunders, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Minnesota Timberwolves vezetőedzője.NewsAFPEz a hat szám félmilliárdot ér - Tied a nyertes szelvény?http://www.life.hu/news/20151025-hatos-lotto-nyeroszamok-oktober-25.htmlAhogy minden vasárnap, ma is kihúzták a hat bűvös számot. Valaki ma nagyon boldog lesz. NewsThinkstockHozzábújt a fóka az utazó pasihoz - Ennél cukibb ma már nem leszhttp://www.life.hu/news/20151025-hozzabujt-a-foka-az-utazo-pasihoz.htmlA nap mázlistája biztosan az a fickó, aki egy fókával utazhatott és az állat a hátához simult. NewsOrigoMeghalt Maureen O'Hara színésznőhttp://www.life.hu/news/20151025-meghalt-maureen-o-hara-szineszno.htmlKilencvenöt éves korában szombaton elhunyt Maureen O'Hara ír származású amerikai színésznő. NewsOrigoMeghalt a lány, aki annak idején elrabolta David Beckham szívéthttp://www.life.hu/news/20151024-kirsty-howard-a-lany-aki-elrabolta-david-beckham-szivet-meghalt.htmlRajta kívül csupán egy ember van a világon, aki ebben a ritka szívbetegsében szenved. Az orvosok néhány hetet jósoltak neki négyévesen, de ő évekig kitartott. Kristy Howard, aki David Beckham szívét is elrabolta kislányként, 20 évesen halt meg ma hajnalban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.