hegycsúcs Manaszlu Annapurna hegymászó életveszély Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hegymászó két olyan csúcsra készül, a K2-re és az Annapurnára, amelyeken még nem járt magyar hegymászó.

Klein Dávid nemrég a világ nyolcadik legmagasabb csúcsát, a Manaszlut mászta meg oxigénpalack nélkül. Ez a harmadik nyolcezrese és további kettő expedíció is szerepel a tervei között.

„Az motivál, hogy olyan csúcsokat másszak, amelyeken még magyar mászó nem járt oxigénpalack nélkül. Jövőre az Annapurnára készülök, erre az útra már elkezdtem a felkészülést" – mondta Dávid.

Bréking! Klein Dávid felért a Manaszlu csúcsárahttp://www.life.hu/news/20151001-klein-david-hegymaszo-felert-a-csucsra-meghoditotta-a-manaszlut-a-fold-nyolcadik-legmagasabb-hegyet.htmlA hegymászó idén valóra váltotta az egyik álmát és megmászta a 8156 méter magas Manaszlut, a Föld nyolcadik legmagasabb hegyét. News--Klein Dávid: "Csak szenvedne, aki belém szeret"http://www.life.hu/sztarok/20141104-klein-david-hegymaszo-keruli-a-szerelmet.htmlKlein Dávid tavasszal oxigénpalack nélkül próbált feljutni a Mount Everest csúcsára, és bár nem sikerült neki, oxigénpalack nélkül ő jutott legközelebb a csúcshoz. A Life.hu-nak őszintén mesélt legközelebbi expedíciója felkészülési időszakáról, és hogy miért kerüli el a szerelmet. TV + SztárokOrigoKlein Dávid: "A hegyen könnyű meghalni"http://www.life.hu/news/20140612-interju-klein-david-hegymaszoval-a-himalaja-expedicio-utan-amikor-nem-jutott-a-csucsra.htmlKlein Dávid hegymászó hazaért, és bár nem sikerült feljutnia a Mount Everest csúcsára, így is büszkék lehetünk rá, hiszen idén, oxigénpalack nélkül ő jutott legközelebb a csúcshoz. A Life.hu újságírójának exkluzív interjút adott.NewsOrigoKlein Dávid a halálzónából fordult visszahttp://www.life.hu/news/20140524-nem-sikerult-megoditani-a-csucsot-klein-davidnak-es-csapatanak.htmlNem sikerült feljutnia hazánk népszerű hegymászójának a világ tetejéreNews--Marcipánt nyalogatva indul a csúcsra Klein Dávidhttp://www.life.hu/news/20140513-klein-david-hegymaszo-hamarosan-elindul-hogy-meghoditsa-a-mount-everest-csucsat.htmlPár nap és Klein Dávid megindul a csúcsra. A hegymászó elmesélte, milyen trükköket vet be a csúcstámadáskor.News--Íme Klein Dávid szelfije a kettes táborbólhttp://www.life.hu/news/20140430-klein-david-hegymaszo-sikeresen-teljesitette-a-mount-everesten-a-masodik-akklimatizacios-kort.htmlDávid kedden felért a Mount Everest kettes táborába, ahol még egy fotóra is maradt ereje.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.