Elképesztő! Ennyivel kevesebbet keresnek a nők a férfiaknál

Forrás: Thinkstock -
pénz munka fizetés kereset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Bizottság közleménye érdekes, és egyben elkeserítő dologra hívta fel a figyelmet: Európában a nők átlagos órabére jelentősen kevesebb, mint a férfiaké.

Európában 16,3 százalékkal alacsonyabb a nők átlagos órabére, mint a férfiaké. Ezt úgy is nézhetjük, hogy a nők évente 59 napot ingyen dolgoznak, azaz november 2. lenne a nap, amitől kezdve év végéig egy kanyit sem keresnek a munkájukkal.

Forrás: Thinkstock

Ha nem az átlagos órabért, hanem az éves átlagkeresetet nézzük, a nők 41, 1 százalékkal kevesebbet tehetnek zsebre, mint a férfiak.

Magyarországon az átlagos órabér tekintetében még rosszabb a helyzet, mint egész Európában nézve,hazánkban ugyanis 18,4 százalékos bérszakadék van, éves átlagkeresetben viszont kisebb a különbség: 32,7 százalék.

Gyász! Elhunyt a Die Hard sztárja, Fred Thompsonhttp://www.life.hu/news/20151102-elhunyt-fred-thompson-a-die-hard-sztarja.htmlA színész 73 évesen hunyt el, kiújult limfómája miatt.News--Ködös, párás idő lesz a hétenhttp://www.life.hu/news/20151102-idojaras-kodos-paras-ido-lesz-a-jovo-heten.htmlA héten is sokszor tartósan megmaradhat a sűrű köd, jellemzően gyenge marad a légmozgás. Olykor a napsütéses helyeken akár 15 Celsius-fokot is mérhetnek, a borult, ködös párás területeken viszont a legmelegebb órákban is csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. News--Elpusztult a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája http://www.life.hu/news/20151031-tillmann-a-vilag-leggyorsabban-gordeszkazo-kutyaja-10-evesen-elpusztult.htmlTízéves korában elpusztult a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája Dél-Kaliforniában. News--Cicaszem, és könnyek - Így sminkelnek a pasik!http://www.life.hu/news/20151030-adjal-egy-pasi-kezebe-szemceruzat-ime-a-vicces-vegeredmeny-video.htmlAz urak sokszor nagyon tudnak minket siettetni, ha készülődésről van szó, pedig egy igényes külsőért bizony meg kell dolgozni. Nézzük, mit kezdenek egy-két sminkcuccal. NewsOrigoKertészkedés közben vesztette életét a 83 éves néni, akit megtámadtak a kutyákhttp://www.life.hu/news/20151030-a-83-eves-anna-nenit-kutyak-oltek-meg.htmlA borsodi asszonyt kertészkedés közben támadták meg, esélye sem volt a túlélésre. News--Holtan találták a négyéves Mohamed-et, aki október 1-jén tűnt elhttp://www.life.hu/news/20151029-holtan-talaltak-a-negyeves-mohamed-et-aki-oktober-1-jen-tunt-el-berlinben.htmlA négyéves Mohamedet október 1-jén rabolta el egy férfi Berlinben. Csütörtökön egy autóban találták meg a holttestét. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.