Pánikbeteg lett a magyar lottónyertes a 630 milliótól

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
nyertes lottó pénz gazdagság pánikbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Andraschek László 2013 őszén nyert 630 millió forintot a Skandináv lottón. A győri férfi korábban hajléktalan volt, és alkoholizmussal küzdött. Felesége, Anikó pánikbeteg volt.

A házaspár a Borsnak mesélt a lottónyeremény előtti és utáni életéről. A férfi korábban alkoholista volt, ám a temérdek pénzzel járó gondok okán ismét inni kezdett. Felesége pedig a nyereményből vásárolt 20 milliós BMW légondícionálójától lett beteg, így egyikük sem tudta egyelőre kiélvezni legújabb szerzeményüket, egy medencét, amit egy amerikai technológia segítségével sós vízzel töltöttek fel. A háznaspár legfőbb vágya az volt, hogy eljussanak a tengerhez, ez ezidáig nem sikerült, a medence építtetésével azonban valamelyest közelett kerültek a sós vízhez.

Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, Anikó az Albaca nevű kávézójukban, a nyitás napján. Andraschek László egy éve 630 millió forintot nyert lottón. A férfi a kávézó bevételéből szenvedélybetegeket segítő alapítványt szeretne létrehozni Forrás: MTI/Krizsán Csaba

"Nem mi változtunk meg, hanem velünk kezdtek el másként viselkedni. De megtanultam gyűlölni is" – mesélt érzéseiről. A Kisalföldnek még keményebben fogalmazott a mélypontról: "Nem felejtettem el, honnan jöttem. Kicsit hiányzik is Újváros és a Kossuth utca, ahol nyitott ajtónál aludtam. Itt most, a zárt ajtó mögött a riasztó vigyáz rám, s én mégsem érzem magam biztonságban. A barátok nagy részét elvitte a gazdagság, a Kossuth utcába is ezért nem megyek vissza fényes nappal. Gyűlöltem a helyzetet, hogy egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk gazdag pánikbeteg. Visszakértem a régi boldogságunkat" – mondta a nő.

László terápiája hivatalosan pénteken ért véget. Hamarosan dokumentumfilmet is bemutatnak róluk, ezt már két éve forgatják. A zárójelenetben a tervek szerint Anikóék besétálnak kézen fogva a tengerbe, valahol az olasz partoknál. Addigra talán gazdagon is újra boldogok lesznek...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.