Mindenórás párja várta haza a halálba zuhant magyar hegymászót

Forrás: AFP -
halál várandós barlang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenórás várandós felesége várta haza a barlangban halálba zuhant, 36 éves B. Gergelyt.

A Blikk információi szerint az ipari alpinista harmadmagával ment barlangászni pénteken a szlovákiai Csengő-zsombolyba egy kétnapos túrára. Azért ilyen rövidre, hogy visszaérjen állapotos nejéhez.

Péntek kora délután egy közel százméteres, harang alakú aknába ereszkedett, ahol nagyjából 60 méteren lecsatolta az ereszkedő kötelét, holott ott szükség lett volna biztosításra. Azon a ponton elvesztette az egyensúlyát, és a 40 méteres mélységbe esett. Társai még hallották a sikolyát, amit egy puffanás és néma csend követett. Egyik társa megpróbált leereszkedni, hogy segítsen, de nem volt elegendő kötélzete, hiszen Gergővel az is a mélybe zuhant - írja a lap.

Illusztráció Forrás: AFP

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat munkatársai a fél ötkor érkező riasztást követően azonnal a helyszínre utaztak. Közben a szlovák barlangi és hegyi mentők megkezdték a mentést. A fiatalemberen már nem tudtak segíteni, szörnyethalt.

"Tündi mindenórás kismama. A baba gyakorlatilag már bármelyik pillanatban megszülethet. Pocok - merthogy mindenki így hívta Gergőt - és párja halálosan szerelmesek voltak egymásba. Szegény lány sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt” - mesélte a lapnak az elhunyt férfi barátja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.