Ez lett az idei év 10 legjobb szava: Köztük van a ghosting és a kanterpesz is!

top 10 szavak legjobb szó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy minden évben, idén is kiválasztották az év top10 szavát - ezeknek idén vírusszerűen terjedt el a használata.

A Collins Dictionary állította össze a tíz szóból álló listát, amelyeket most mi is megmutatunk.

Binge-watch = Sorozatos sorozatnézés

Ha egymás után nézel meg rengeteg részt egy sorozatból, vagy egymás után nézed meg egy csomó különböző sorozat aktuális részeit, akkor te binge-watch-olsz.

Forrás: Thinkstock

Dadbod = Aputest

Tónustalan, löttyedt férfitest. Egyáltalán nem szexi, de a Life.hu cikke el is magyarázza, miért.

Shaming = Megszégyenítés

Egy ember vagy csoport lejáratása. Például a kövérek ellen indított lejárató sorozat a fatshaming, a túl vékonyak megszégyenítése a skinnyshaming, a pitbullokról szóló rossz hírek terjesztése a pitbullshaming.

Corbynomics = Corbyökonómia

Jeremy Corbyn által bevezetett gazdasági rendelkezések.

Clean eating = Tisztán evés

Nem csupán diéta, inkább életmód a tisztán evés. Ha nem eszel cukrot, szénhidrátot, sót és zsírt, és főként természetes alapanyagból készült kajákat fogyasztasz, akkor te is clean eatingelsz.

Forrás: Thinkstock

Ghosting = Szellemként eltűnés

Ghostingolásnak hívják, ha egyszercsak nyomtalanul eltűnik valaki, akivel gyengéd szálak fűztek titeket egymáshoz. A Life.hu-n ezt a problémakört itt boncolgattuk korábban.

Swipe = Húzigálás

Ha az ujjadat érintőképernyős okostelefonokon, tableteken húzigálod, akkor te swipe-olsz.

Contactless = Érintésmentes

Például a bankkártyák, amelyek nem kérnek PIN-kódot, elég csak odaérinteni őket a terminálokhoz.

Manspreading = Kanterpesz

A magyar szleng kanterpesznek hívja a manspreadinget, azaz a jelenséget, mikor egy férfi hatalmas terpeszben ül a járműveken.

Forrás: citymetric.com

Transgender = Transznemű

Mint Bruce Caitlyn Jenner. A Life.hu-n ezt a problémakört itt boncolgattuk korábban.

A héten kiderülhet, hogy kiengedik-e Lagzi Lajcsit az előzetesbőlhttp://www.life.hu/news/20151109-lagzi-lajcsit-galambos-lajost-mulatos-zeneszt-lehet-hogy-megis-kiengedhetik-az-elozetesbol.htmlKét fellebbezést is beadtak a mulatós zenész ügyvédjei, akik állítják, kiengedhetik Lajcsit a börtönből. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoElhunyt Szabó László újságíró és televíziós műsorvezetőhttp://www.life.hu/news/20151108-elhunyt-szabo-laszlo-ujsagiro-televizios-musorvezeto-kozolte-a-csaladja.htmlÉletének 85. évében meghalt Szabó László újságíró, televíziós műsorvezető - közölte a család vasárnap az MTI-vel. News--Meghalt a texasi láncfűrészes gyilkos, Gunnar Hansenhttp://www.life.hu/news/20151109-gunner-hansen-a-texasi-lancfureszes-gyilkost-alakito-szinesz-meghalt.htmlAz 1974-es amerikai horrorfilmben a főgonosz szerepét alakító Gunnar Hansen 68 évesen elhunyt. News--Elhunyt Kobzos Kiss Tamás zenészhttp://www.life.hu/news/20151109-kobzos-kiss-tamas-zenesz-es-zenepedagogus-elhunyt.htmlA Kossuth- és Liszt-díjas zenész, előadóművész, zenepedagógus hosszú betegség után, élete 66. évében vasárnap halt meg - közölte a család hétfőn. NewsOrigoTragédia! Koncertje után hunyt el az X-Factor fiatal sztárja, Nathaniel O'Brienhttp://www.life.hu/news/20151109-meghalt-az-x-factor-fiatal-sztarja-nathaniel-o-brien.htmlAz ausztrál X-Factor sztárja, a 19 éves Nathaniel O'Brien tragikus körülmények között életét vesztette. A fiatal énekes autója egy fának ütközött. News--Nem akart özvegyet hagyni maga után a rákos férfi, ezért egy guminőt vett feleségülhttp://www.life.hu/news/20151109-egy-kinai-rakos-ferfi-egy-guminot-vett-felesegul-mert-nem-akart-egy-ozvegyet-hagyni-halala-utan.htmlValódi, hús-vér nő helyett egy teljes nagysású szexbabát kísért oltár elé egy 28 éves kínai férfi. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.