Meghalt a texasi láncfűrészes gyilkos, Gunnar Hansen

Forrás: Wikipédia -
halál horror Texas gyilkos színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1974-es amerikai horrorfilmben a főgonosz szerepét alakító Gunnar Hansen 68 évesen elhunyt.

Az izlandi származású amerikai színész szombaton hunyt el Maine állambeli otthonában, hasnyálmirigyrákban - közölte ügynöke, Mike Eisenstadt. A nagysikerű horrorban Hansen alakította a Bőrpofa becenevű pszichopatát, aki láncfűrésszel üldözi a nagyapja házába látogató barátokat.

Meghalt a texasi láncfűrészes gyilkos, Gunnar Hansen Forrás: Wikipédia

A Gunnar Hansen alakította figura "az egyik legikonikusabb gonosztevő a filmtörténetben" - jelentette ki a színész ügynöke. A 140 ezer dollárból forgatott horror 30 millió dollárt jövedelmezett, és a műfaj egyik kultikus darabjává vált az erőszak nyers ábrázolása révén.

A filmes siker után Hansen az irodalom és az újságírás területén alkotott, a 80-as évek végén pedig visszatért a filmezéshez. Az ügynök közlése szerint Hansen halálakor egy Death House nevű filmen dolgozott, amely az emberiség legkegyetlenebb fogolylázadásáról szól egy titkos kormányzati objektumban. A filmet, amelynek szerzője és producere is Hansen, jövőre mutatják be.

Gunnar Hansen 2013-ban megjelent, Chain Saw Confidential című könyvében kulisszatitkokat árult el az 1974-es horror forgatásáról, egyebek közt azt, hogy a cselekményt megihlető történetek között volt Jancsi és Juliska meséje is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.