A Ferrarival tárgyal Michael Schumacher fia?

blog Michael Schumacher Mick Schumacher Ferrari Maranello
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy felbolydulást keltett az olasz újságíró, Leo Turrini  blogbejegyzése, amelyben részletesen írt arról, hogy Mick Schumacher az apja egykori versenymérnökével találkozott.

Az újságíró szerint a fiú azért érkezett Maranellóba, hogy találkozzon apja régi barátaival, többek között Luca Baldisserrivel, aki Schumacher versenymérnöke volt 2000-től, jelenleg pedig a Ferrari tehetségkutató akadémiáját irányítja.

Forrás: AFP/Ronny Hartmann

„A Ferrari ügyvezetőjével, Amadeo Felisával voltunk a Montana étteremben, amikor egy fiatal fiú lépett be. Ismerős volt, de nem voltam biztos a dolgomban. Elgondolkodtam, aztán beugrott: Schumacher visszatért Maranellóba. A tinédzser, aki Michael Schumacher második otthonába lépett, az ő fia, a 16 éves Mick volt. Még jól emlékszem arra, amikor Michaellel 1999-ben valamelyik futamon koccintottunk a megszületésére. Újságírói kötelességem lett volna odamenni, hogy megkérdezzem, hogy van az édesapja, de nem volt erőm hozzá. A család iránti tisztelet, az ő döntésük tartott vissza ettől. Ha azok az emberek, akik nálam közelebb állnak Michaelhez, visszafogják magukat, jobbnak ítéltem, ha én sem faggatom, nem mélyítem a fájdalmát”számolt be a találkozásról Turrini.

Az újságíró kiemelte, hogy a fiú egy Forma 4-es tesztre érkezett, és meghatódott a gondolattól, hogy apja egykori segítője lesz mellette. Habár bejegyzésében egyáltalán nem bonyolódott találgatásokba arról, hogy a fiú bekerülne a Ferrari tehetségkutató programjába, lehet, hogy mégis ez áll a találkozás hátterében. A fiatal tehetség jövőre feltehetően a Forma 3-ban folytatja pályafutását.

"Mindig van remény" - a legfrissebb hír Michael Schumacher állapotáról


Ross Brawn mint a Ferrari egykori technikai igazgatója mindig is közeli barátságot ápolt Michael Schumacherrel, és ahogy most beszámolt róla, gyakran meglátogatja a világbajnok családját. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.