Újabb szerencsétlenség! Kisiklott egy francia szuperexpressz

Forrás: AFP/Frederick Florin -
halál expresszvonat szuperexpressz sebesség baleset vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem elég, hogy egész Franciaország dermedt sokkban van a tegnap esti merényletek miatt, ma újabb tragédia érte a franciákat: kisiklott egy szuperexpressz Strasbourg közelében, a balesetnek eddig öt halottja van. 

Minden bizonnyal sebességtúllépés miatt futott le a pályáról, és gyulladt ki egy TGV Strasbourg közelében. Mentőosztagok (köztük búvárok és helikopterek) érkeztek a helyszínre, a BBC pedig úgy tudja, hogy a balesetnek legalább öt halottja és hét sérültje van. Más hírforrások 60 sérültről számoltak be - írja az Origo.

Forrás: AFP/Frederick Florin

A szerencsétlenség a Párizs–Strasbourg vonal egyik jövőre átadni tervezett sínpárján történt, így a tesztvonaton technikusok utaztak. Az AFP hírügynökség szerint a jármű túllépte a megengedett sebességet, a kisiklás után pedig a sínek mellett haladó Rajna–Marne-csatornába futott. A szerencsétlenségnek elvileg nincs köze a párizsi merényletekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.