Párizsi merénylet: Megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket

Forrás: AFP/Francois Guillot -
halál terrortámadás Párizs robbantás merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megerősíti a magyarországi biztonsági intézkedéseket a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás miatt.

"Magyarország védelmét meg kell erősíteni, ahogyan azt az Európai Unió más országaiban is teszik" - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Tájékoztatása szerint az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség - amelyet a korábbi belgiumi merénylet után már életbe léptettek - emelt szintű rendszerét vezetik be.

Forrás: AFP/Francois Guillot

A megerősített biztonsági intézkedések lényegi eleme a rendőri jelenlét jelentős növelése közterületeken és kiemelt létesítményeknél - például a repülőtéren és a paksi erőműnél - egyaránt. Szigorítják a határok ellenőrzését és a büntetés-végrehajtási intézményekben a felügyeletet - közölte a főtanácsadó. Bakondi György azt is mondta, továbbra sincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné. Hozzátette, továbbra sincs információ magyar áldozatról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.