2015 végétől érkezik az új húszezres: Így néz majd ki!

Forrás: MNB -
húszezres pénz Magyar Nemzeti Bank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónap múlva új húszezer forintost bocsájt ki a Magyar Nemzeti Bank. Az új fizetőeszközön továbbra is Deák Ferenc portréja lesz látható, a fizetőeszköz megújul és sokkal több biztonsági eszközt helyeznek el rajta.

A Magyar Nemzeti Bank 2015 végétől megújított 20 ezer forintos bankjegyeket bocsájt ki - írja honlapján a jegybank. A most forgalomban lévő 20 ezer forintos bankjegyek 2016 végéig lesznek használhatók a készpénzforgalomban, bevonásuk pontos időpontjáról az MNB később ad tájékoztatást - tájékoztat az Origo.

Az új húszezressel december közepétől lehet majd fizetni Forrás: MNB

A bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig 20 évig cseréli törvényes fizetőeszközre a régi 20 000 forintosokat.

Az új húszezressel decemberben közepétől lehet majd fizetni Forrás: MNB

A penzcentrum.hu úgy tudja, az új 20 ezer forintos december 14-étől kerül forgalomba. A megújult bankjegycsalád első darabját, az új tízezrest egy évvel ezelőtt vehettük a kézbe. Idén az új húszezres jön, a következő két címlet várhatóan a 2 000 és 5 000 forintos bankjegy lesz, 2017-ben.

Az új húszezresen sokkal több biztonsági jel lesz, mint a korábbi húszezreseken. A pénz megújul, a színvilága ugyanolyan lesz, mint a korábbi készpénzzé, ás továbbra is Deák Ferenc portréja szerepel majd rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.