Kiderült! Részeg pilóta okozta az utasszállító balesetét

repülő baleset utasszállító reptér Pakisztán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alkohol hatása alatt állt az a pilóta, aki két héttel ezelőtt a Shaheen Air balesetet szenvedett gépét vezette. Ráadásul a vizsgálat szerint nem is aludt eleget az út előtt, és emiatt kimerült volt.

A Boeing 737-400-es a pakisztáni Karacsiból Lahorba tartott 112 utassal és héttagú személyzettel a fedélzetén, de a repülő a leszállópálya mellett, a füves talajon ért földet - írja cikkében az Origo.

A gép a futópálya mellett állt meg a fűben Forrás: Aviation Herald/Simon

A gép keresztezett egy gurulóutat, és mindkét hátsó futóműve összetört. A repülő tovább csúszott, végül a farokrészén, a hajtóműveken és az orrfutón állt meg. A kezdeti jelentések arról szóltak, hogy tízen könnyebben megsérültek, de a pakisztáni polgári repülési hatóság most közzétett jelentése szerint senki sem sérült meg.

A jelentés szerint a pilóta véralkoholszintje a 0,03 ezrelékes megengedett szint helyett 0,83 volt – írja a Tribune. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy

a pilóta nem aludt eleget, és kimerült volt a baleset pillanatában.

A balul sikerült leszállásról és az azt követő evakuálásról egy utas videót is készített:

A pakisztáni légügyi hatóság igazgatója a napokban összehívta a légitársaságok képviselőit, és arra kérte őket, biztosítsák, hogy pilótáik minden repülés előtt a megfelelő állapotban legyenek. Arra is felszólította őket, hogy tegyenek meg mindent az utasok biztonságáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.