Lewis Hamilton letaszíthatja a trónról Michael Schumachert?

Forrás: AFP/Liu Jin -
pilóta Forma-1 világbajnok Michael Schumacher Lewis Hamilton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A visszavonult skót versenyző, David Coulthard szerint a brit pilóta megdöntheti a lassan két éve lábadozó Schumacher egykori hét vb győzelmét. 

A 30 éves Hamilton idén megvédte világbajnoki címét, és újra a dobogó legfelső fokára álhatott. Már 43 futamgyőzelemnél jár, harmadik az örökranglistán, sőt, ő lett az első brit versenyző, aki sorozatban két vb-címet nyert. A ma már szakkommentátorként dolgozó Coulthard a brit talkSport-nak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a fiatal versenyző hamarosan a leghíresebb Forma-1-es pilóta lesz a világon.

Forrás: AFP/Liu Jin

"Lewis korosztályának egyik legjobbja. Hogy lehet-e minden idők leghíresebb brit versenyzője? Erre a kérdésre mindenkinek megvan a véleménye. De az esély kétségtelenül megvan, hogy bárkinél több világbajnoki címet gyűjtsön be. Még mindig elég fiatal, és benne van a versenyszellem" - mondta az egykori skót versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.