Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést - Jön a rossz idő!

Forrás: Thinkstock -
Magyaroroszág időjárás lehűlés figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombaton "hidegbetörés" várható, ennek nyomán több megyében sok esőre, a magasabban fekvő helyeken havas esőre, hóra és lehűlésre is számítani kell.

Az OMSZ a honlapján azt írta: az országtól délre kialakult mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe, a hőmérséklet napközben már nem is emelkedik, sőt elsősorban az Alföldön a reggeli értékekhez képest vissza is esik. Ezzel együtt erős csapadékképződésre lehet számítani. A nap második felében a magasabban fekvő helyeken már havas eső, havazás is lehet - írták.

Forrás: Thinkstock

A veszélyjelzés szerint a várható jelentős mennyiségű eső miatt kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megyében a nap folyamán akár 30 milliméternél is több eső eshet.

Estétől a Bakonyban, a Mecsekben, valamint a Budai-hegyek és az Északi-középhegység magasabb részein havas esőre, hóra vált a gyengülő csapadék. A magasabb régiókban vasárnap reggelig meg is maradhat a hó.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet szombaton kora délután 5-8, késő este 2-6 Celsius-fok között alakul. Vasárnap is lehet még néhol havas eső, de akkor már egyre kevesebb helyen várható csapadék. A minimumok 0 és plusz 5, a nappali maximumok 4-7 fok között alakulnak.

Bátaszék tölgye lett az év fája 2015-benhttp://www.life.hu/news/20151121-bataszek-tolgye-lett-az-ev-faja-iden.htmlBátaszék legöregebb, 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy nyerte el az év fája címet. News--Új-Zélandon lezuhant egy helikopterhttp://www.life.hu/news/20151121-uj-zelandon-lezuhant-egy-helikopter.htmlLezuhant egy helikopter szombaton Új-Zéland déli szigetén az erdős és alpesi régióban, a fedélzeten tartózkodó hat utas és a pilóta életét vesztette. News--Kerékpározás víz alatt – most már ilyen is van!http://www.life.hu/news/20151120-kerekparozas-viz-alatt-egy-fenegyerekekbol-allo-csoport-tagjai-a-jeghideg-viz-melyen-bringaztak.htmlEgy fenegyerekekből álló csoport tagjai a jéghideg víz mélyén bringáztak, búvárpalackok nélkül. News--"Muszlim vagyok, de azt mondják rólam, hogy terrorista. Megbízol bennem?" http://www.life.hu/news/20151120-meghato-kezdemenyezest-csinalt-egy-muszlim-ferfi-tobben-is-sirva-megoleltek.htmlEzzel az üzenettel szerette volna felhívni a figyelmet a társadalmi megbélyegzés ellen egy férfi Párizs egyik forgalmas utcáján. Arra kérte az embereket, hogy ha nem félnek tőle, öleljék meg. NewsOrigoMicsoda? Charlie Sheen megírja az emlékirataithttp://www.life.hu/news/20151120-charlie-sheen-szinesz-megirja-emlekiratait.htmlAlig két napja, hogy a világsztár bevallotta betegségét, máris ajánlatokkal bombázzák a könyvkiadók, hogy nekik mesélje el a sztoriját. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.