Megint ölt a szén-monoxid: Anya és gyermeke a két áldozat

Forrás: MTI/Donka Ferenc -
halál mérgezés szén-monoxid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szén-monoxid-mérgezés okozta egy Kecskemét közelében élő anya és kisgyermeke halálát. Az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Benedek Dávid elmondta, hogy a 31 éves édesanya és 4 éves kisfia holttestére szombat reggel egy hozzátartozójuk talált rá a család otthonában - tájékoztat az MTI értesüléseire hivatkozva az Origo.

Szén-monoxid-mérgezés okozta egy anya és gyermeke halálát Kecskemét közelében Forrás: MTI/Donka Ferenc

A helyszíni vizsgálatok elsődleges adatai alapján a nő és a gyermek halálát szén-monoxid-mérgezés okozta. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy kollégái a helyszínen veszélyes szén-monoxid-koncentrációt mértek.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Szén-monoxid-mérgezés: erre figyelj!

Az eset sajnos nem egyedülálló, minden télen több mint száz szén-monoxid-mérgezéses eset történik hazánkban, miközben pár ezer forintos ráfordítással megelőzhetők lennének a tragédiák. A témáról itt írtunk korábban!
Hivatalosan is megérkezett a tél: Havazott Kékestetőn!http://www.life.hu/news/20151122-dobogokon-jelenleg-suru-apro-pelyhekben-esik-a-ho-itt-a-tel-elo-a-szankot.htmlA magasabb hegyvidékeken akár 10 centiméter hó is hullhat - írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kékestetőn vasárnap reggel 3 centiméteres hóvastagságot mértek. NewsThinkstockJó hír! Száznál is több helyen nyitnak ki az üzletek a karácsony előtti hétvégékenhttp://www.life.hu/news/20151122-nyitva-tarthatnak-az-uzletek-a-negy-adventi-vasarnapon-karacsonyig-itt-tudunk-bevasarolni.htmlNyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, december 6-án, 13-án és 20-án. Országosan száznál is több üzlet döntött úgy, hogy november 22-én élj az ötödik, választható vasárnap lehetőségével.NewsThinkstockIsmét bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállítóhttp://www.life.hu/news/20151122-bombafenyegetes-miatt-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-utasszallito-a-turkish-airlines-gepe.htmlBombafenyegetés miatt Kanadában hajtott végre kényszerleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe, amely New Yorkból Isztambulba tartott - közölte a kanadai rendőrség.NewsOrigoŐ lett a csúnyaságverseny győztesehttp://www.life.hu/news/20151121-harareben-csunyasagversenyt-rendeztek.htmlMision Sere lett Harare legcsúnyább embere. Bizony, mert ilyen versenyt is rendeznek a világon.NewsMTIKilenc megyére adtak ki figyelmeztetést - Jön a rossz idő!http://www.life.hu/news/20151121-kilenc-megyere-adtak-ki-figyelmeztetest-1.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombaton "hidegbetörés" várható, ennek nyomán több megyében sok esőre, a magasabban fekvő helyeken havas esőre, hóra és lehűlésre is számítani kell. NewsThinkstockBátaszék tölgye lett az év fája 2015-benhttp://www.life.hu/news/20151121-bataszek-tolgye-lett-az-ev-faja-iden.htmlBátaszék legöregebb, 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy nyerte el az év fája címet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.