Tömegsírban a Mexikóban megölt magyar nő teste: A család tehetetlen!

Forrás: Facebook/Eltűnt emberekért-megoszthatod -
gyilkosság temetés Mexikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudják örök nyugalomra helyezni a Mexikóban kegyetlenül meggyilkolt Galajda Erzsébetet, mivel végleges azonosításához DNS-minta kellene.

A 15 éve Mexikóban élő Erzsébetet, vagyis Denyt augusztusban fojtották meg, holttestét egy pokróccal letakarva egy külvárosi felüljáró alatt találták meg a hatóságok mintegy másfél-két nappal a halála után - írja a Blikk.

Galajda Erzsébet Szilva Forrás: Facebook/Eltűnt emberekért-megoszthatod

Mivel azonosításra alkalmas igazolvány, dokumentum nem volt nála, ezért október közepéig nem tudták azonosítani az asszonyt. Sőt egy tömegsírba temették a testét, ami lehet, hogy ott is marad, ha nem tudják levenni a DNS-mintát a családtagoktól. "A rokonai szerény körülmények között élnek, ők nem tudnak kiutazni Mexikóba, hogy mintát adjanak" - mondta a család barátja a lapnak.

A konzul úgy tájékoztatta Galajdáékat: "Hogy a temetés megtörténhessen, és a dokumentumokat kiállítsák, genetikai vizsgálattal kell bebizonyítani, hogy róla van szó."

A hatóságok Erzsébet kislányától szeretnék levenni most a DNS-mintát. Ám a gyermek egyelőre nem jelent meg mintavételen, vagyis nem vitte el az apukája, aki jelenleg neveli. Mivel a kislány csak 12 éves, nem kötelezhető a megjelenésre. Ha nem végzik el a tesztet, akkor a holttestet nem adják ki, és Erzsébetet nem tudják elhantolni.

Mint ismeretes, Erzsébet a tragédia estéjén egy férfival távozott egy diszkóból, ezt felvette a térfigyelő. Ezt követően az asszonynak már csak a holtteste került elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.