Elfogták a férfit, aki korábban bántalmazott egy futó nőt a Margitszigeten

Margitsziget támadás futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda hajnalban elfogták azt a férfit, aki még november végén támadott meg egy nőt a margitszigeti futókörön.

Elfogták a rendőrök szerda hajnalban Budapesten azt a férfit, aki november végén bántalmazott egy nőt a margitszigeti futópályán - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A 29 éves férfit 3 óra 40 perckor igazoltatták a Margitszigeten és előállították az angyalföldi rendőrkapitányságra - írja az MTI értesüléseire hivatkozva az Origo.

Forrás: Facebook

A gyanú szerint ő volt az, aki november 22-én este megtámadott egy fiatal lányt a Margitszigeten.

A lány a Facebookon korábban az alábbi posztot tette közzé: "Évek óta nap mint nap futom a sajat kis kilométereimet, akik ismernek tudják, ez az ami legjobban feltölt, kikapcsol, boldoggá tesz. Ma este is így indultam el a szokásos szigetköreimre, azonban nem hazaértem, hogy az öcsémet újra itthon üdvözölhessem, hanem a 13. keruleti rendőrkapitányságra, hogy kihallgassanak. Csupán a lélekjelenlétemnek köszönhetem, hogy ki tudtam szabadulni a támadóm karjai közül, de még mindig sokkos állapotban vagyok. Nagyon szépen köszönöm a segítséget az elottem futó srácnak, akit sprintelve pár száz méter után utolértem, és végül segített nekem. Nagyon kérek mindenkit: NE FUSSATOK ESTE EGYEDÜL SEHOL! Kérem osszátok meg a bejegyzésemet, hátha sikerül másokat megóvni a margitszigeti támadásoktól! Remélem, a tettest elkapják, mert rendkívül szomorú az, hogy ilyen megtörténhet kikapcsolódás közben, akár délután 4 órakor, hiszen már korán sötétedik. U.i.: a futást nem hagyom abba, de keresek egy jó kis edzőtermet"

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azóta folyamatos rendőri jelenlétet vezetett be a sziget területén, ahol jelenleg kutyás rendőrök vigyáznak a futókra.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Eddig 36 kamerát és 6 segélyhívó oszlopot is telepítettek a futókör mentén, a sziget belső területein pedig további 51 kamera és 10 segélyhívó oszlopot helyeznek ki a következő két hétben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.