Gyászol a mangavilág! Elhunyt a japán író, Noszaka Akijuki

Forrás: Thinkstock -
halál díj regény manga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tokiói kórházban szívelégtelenségben hunyt el a 85 éves Noszaka Akijuki japán író, a Szentjánosbogarak sírja című regény szerzője. A díjnyertes könyvből egy nagysikerű háborúellenes anime is készült.

Noszaka 1930-ban született Kamakurában, az egykori császári fővárosban, és hamar elveszítette édesanyját, majd az 1945-ös bombázásokban nevelőszüleit is. Saját élményei ihlették legismertebb művét, a Szentjánosbogarak sírja című regényét, amely egy árván maradt testvérpár sorsát ábrázolja a második világháború végén.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az életrajzi ihletésű könyvvel 1967-ben elnyerte az egyik legrangosabb japán irodalmi elismerést, a Naoki-díjat, s a regényből 1988-ban nagyhatású háborús animációs filmet készített a műfaj világhírű világhírű rendezője és producere, Takahata Iszao.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.