Kútba ugrott, mert nem kapott cigit

Forrás: Thinkstock -
függő kút lakáskulcs cigizés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több méter mély kútba vetette magát egy 55 éves nagyesztergádi férfi, mert anyukája azt mondta, oda dobta a ház kulcsait. Súlyosan megsérült.

Még mindig nem tért magához a sokkból Erzsi néni, akinek a fiát egy közel húsz méter mély kútból kellett kimenteniük a tűzoltóknak. S. Mihály önszántából mászott be, édesanyja idegességében ugyanis azt mondta neki: oda dobta a lakáskulcsait.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

„Együtt élünk békében, de a fiam nagydohányos, súlyos függő. Már évek óta komoly vitatéma ez köztünk. Korábban napi két dobozzal is elszívott, de próbáltuk leszoktatni, először fél dobozra, majd pár szálra. A boltban is tudták, hogy nem kaphat, csak egy szálat. De nehezen bírta ki cigaretta nélkül, ezért ha nem kapott, a környéken gyűjtögette a csikkeket” – mesélte a Borsnak Erzsi néni. Aznap is így történt, a háromórás cigi után Mihály még egyre vágyott.

„Mondtam neki, hogyha elmegy csikkezni, nem jöhet haza. Ő megígérte, hogy nem tesz ilyet, de ahogy kimentem az udvarra, kiszaladt. Mire hazajött, bezártam az ajtót. Kérte a kulcsait. Mondtam, hogy a kútba dobtam. Ki gondolta volna, hogy egy 55 éves, értelmes, tanult férfi komolyan veszi és utánamászik?” – teszi fel a kérdést döbbenten az asszony. Erzsi néni egy hatalmas csobbanást hallott, akkor sejtette, hogy baj van.

„Láttam, hogy a kút teteje nyitva van, Mihály sehol. Lenéztem, és sokkot kaptam, a fiam ugyanis egy pici fémvödörrel akarta leengedni magát a húszméteres mélységbe, aminek az alján két és fél méter víz van! Ha nincs a kútban egy rúd, amibe beleakadt, megfulladt volna. Ha elszakad a vékony drót, halálra zúzza magát” – mondta az asszony, akinek a fia súlyos sérüléseket szenvedett, majdnem kihűlt és a bokáját is műteni kellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.