időjárás-előrejelzés hideg hőmérséklet idő köd tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi napsütés után hétfőn figyelmeztetés lép érvénybe a tartós köd miatt, a hőmérséklet pedig lassan, de biztosan tovább csökken.

A hétvégi 10 fokos csúcshőmérsékletű és napsütés időjárás után egyre borultabb, ködösebb és hűvősebb időre számíthatunk a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Lánchíd ködben Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Egy anticiklon miatt vasárnap estétől a magasban egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, jelentős időjárás-változásra azonban nem kell számítani: az adatok szerint mindössze néhány fokot esik vissza a napközbeni hőmérséklet, éjszakánként azonban akár -6 fok is lehet.

Hétfőn a Dunántúlon felhős, borult lesz az ég, az ország másik felén napsütéses idő ígérkezik. Csapadél nem valószínű, estétől azonban egyre több felhő érkezik. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Kedden borult, erősen felhős lesz az ég, eső azonban nem valószínű. A hőmérséklet tovább csökken: éjszaka -4 és +1, napközben 2 és 6 fok közötti értéket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.