Terrorfenyegetés miatt bezárták az iskolákat: 640 ezer diákot küldtek haza

Forrás: AFP/Robyn Beck -
terror Los Angeles terrorfenyegetettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bezártak mintegy ezer iskolát, és hazaküldtek 640 ezer diákot Los Angelesben azt követően, hogy a hatóságok riasztást kaptak. New York is hasonló fenyegetést kapott, de ott nem zárták be az intézményeket.

Ramon Cortines, a körzet oktatásügyi illetékese azt mondta: az iskolák biztonságáért felelős rendőri szervezet egyik vezetője kora reggel értesítette, hogy több iskolát is veszély fenyeget a városban - írja cikkében az Origo.

Üres iskolabusz Los Angelesben Forrás: AFP/Robyn Beck

Arra nem tért ki, hogy a diákok milyen veszélynek voltak kitéve, mindenesetre a tanulók biztonságát szem előtt tartva inkább az iskolák bezárása mellett döntöttek. Az AP információi szerint tengerentúlról érkezett a fenyegető üzenet, amelyben nem jelölték meg, hogy melyik Los Angeles-i iskolát érheti támadás.

Egy másik forrás szerint viszont egy iskola igazgatósági tagja kapta emailben a veszélyt jelző üzenetet, amelyet valószínűleg Németországból, Frankfurtból küldtek.

New York hasonló fenyegető üzenetet kapott, de ott arra a következtetésre jutottak, hogy

hamis riasztásról van szó, ezért nem zártak be iskolákat.

Bill de Blasio polgármester kijelentette: szilárd meggyőződése, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben a városban. William Bratton New York-i rendőrfőnök szerint Los Angelesben túlreagálták a helyzetet. Szerinte az, aki magát dzsihadistának nevezve fenyegetőzött, olyan hibákat vétett, amelyekből világosan kitűnt, hogy csak egy "tréfacsináló".

Földrengés volt a Komárom-Esztergom megyei Bábolnánhttp://www.life.hu/news/20151215-foldrenges-volt-babolnan-a-2-3-es-erossegu-rengest-a-lakok-is-ereztek.htmlA 2,3-es erősségű rengést a lakók is érezték. NewsThinkstockFehérneműre vetkőztettek a biztonsági őrök egy fiatal anyukát egy Szegedenhttp://www.life.hu/news/20151215-egy-fiatal-orvos-edesanyat-fehernemure-vetkoztettek-a-biztonsagi-orok-egy-szegedi-aruhazban.htmlBugyira és melltartóra kellett kellett vetkőznie egy fiatal orvos anyukának egy szegedi áruházban, miután a biztonsági őrök szerint gyanúsan viselkedett. A fogyasztóvédelem szerint nem történt jogsértés, az áruház pedig nem kért elnézést a történtekért. News--Megkéseltek egy férfit Párizsban - Újabb terrortámadás?http://www.life.hu/news/20151214-megkeseltek-egy-ferfit-a-parizsi-metroban-sulyosak-a-serulesei-terrortamadastol-rettegnek.htmlA tanár éppen a francia fővárosba utazott hétfőn reggel, amikor váratlanul elé ugrott egy Iszlám Államhoz köthető férfi, és többször megszúrta őt. NewsThinkstockTragédia Bicskénél! Négyen meghaltak az 1-es főútonhttp://www.life.hu/news/20151215-tobben-meghaltak-egy-karambol-miatt-hetfo-este-az-1-es-fouton-bicskenel.htmlTöbben meghaltak egy karambol miatt az 1-es főúton Bicskénél, az M1-es autópálya lehajtójának közelében. Négyen a kocsikban ragadtak és bennégtek. News--Bepereli Bill Cosby azokat a nőket, akik őt erőszakkal vádoljákhttp://www.life.hu/news/20151215-bill-cosby-ragalmazas-miatt-bepereli-az-ot-eroszakkal-vadolo-noket.htmlEllentámadásba lendült a sztár, akit eddig közel 50 nő gyanúsított meg szexuális erőszakkal: Cosby 7 nőt perel be rágalmazás vádjával. News--34 évesen meghalt a Downton Abbey sztárjának, Michelle Dockery-nek a vőlegényehttp://www.life.hu/news/20151215-michelle-dockery-a-downton-abbey-sztarjanak-volegenye-john-dineen-34-evesen-meghlat.htmlBetegsége következményeként vasárnap egy kórházban hunyt el Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) vőlegénye, John Dineen. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.