Micsoda siker! Újabb magyarok kerültek az Oscar-díj közelébe

Oscar-díj film forgatás magyarok sminkes fodrász Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövőre a hírek szerint nem csak a Saul fiának szurkolhatunk, hanem két hölgynek is. 

December 15-én kihirdették az Oscar legjobb smink és frizura kategóriájának rövidített listáját, és az egyik díjra jelölt produkció magyar vonatkozással bír. A fele részben nálunk forgatott A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című svéd film forgatásán Rácz Erzsébet fodrászként, Kozma Éva pedig sminkesként dolgozott - írja az Origo.

Forrás: AFP/Robyn Beck

A rövidített listát január közepén szűkítik le a végső háromra jelöltre, akkor fog kiderülni, hogy A százéves ember-nek és a filmen dolgozó szakembereknek szurkolhatunk-e majd az Oscar-gálán.

Íme, az 5 kedvenc pillanatunk a ma 79 éves Ferenc pápától http://www.life.hu/news/20151217-ferenc-papa-ma-hetvenkilenc-eves-ime-a-legimadotabb-pillanatok-az-egyhazfotol.htmlA katolikus egyház feje ma ünnepli a születésnapját, ezért összeszedtük azokat a dolgokat, amikért igazán imádjuk őt. A pápai székben XVI. Benedeket követte, aki 2013-ban mondott le. A Time magazin 2013 végén az év emberének választotta. Ő Minden idők legújítóbb szellemű egyházi vezetője, és a világon milliók szívébe lopta be magát kedvességével, és nyitottságával. News--Így történt, hogy Katalin hercegnéből rocksztár letthttp://www.life.hu/news/20151216-katalin-hercegne-egy-jotekonysagi-esemenyen-dobolt.htmlCambridge hercegnéje nem csak a stílushoz és a mosolygáshoz ért, hanem a doboláshoz is. Kihagyhatatlan videó! News--Íme, a 10 kedvenc idézetünk Feldmár Andrástólhttp://www.life.hu/kult/20151217-feldmar-andras-pszichologus-idezetek-eletrol-szerelemrol-baratsagrol.htmlFeldmár András matematikus, pszichológus, pszichoterapeuta. Tevékenysége szemben áll a pszichiátria hagyományos útjaival: elítéli a diagnosztizálás széles körben elterjedt módszerét és az ezen alapuló terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést, másfelől pedig nem kifogásolja az LSD szakértő felügyelettel történő, terápiás szempontból indokolt használatát. Most összegyűjtöttük azokat a gondolatait, amiket mi magunk a legmélyebb egyetértésben fogadtunk tőle. KultFotó: Polyák Attila - OrigoMelissa McCarthyt sokkot kapott: Összetört a szíve!http://www.life.hu/kult/20151215-melissa-mccarthyt-szineszno-sokkot-kapott-es-osszetort-a-szive.htmlMelissa McCarthyt sokkolta, hogy elkaszálták sorozatát, a Mike és Molly-t. A Twitteren írt a fájdalmáról. Kult--Kern András 18 év után újra filmet rendezetthttp://www.life.hu/kult/20151215-kern-andras-szinesz-rendezo-18-ev-utan-ujra-filmet-rendezett-gondolj-ram-cimmel.htmlA Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész ezúttal egy Vámos Miklós-novellából készített „haláli" vígjátékot rendezte, melyet Ragályi Elemér fényképezett. Kult--Újabb elismerés! A legrangosabb filmes listára került fel a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20151127-a-saul-fia-a-legrangosabb-filmes-listan-nyolcadik-helyre-ke.html2015 legjobb filmjei között hozta le a Saul fiát a világ legnagyobb elismerésnek örvendő filmes magazinja. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.