Íme, az 5 kedvenc pillanatunk a ma 79 éves Ferenc pápától

Forrás: AFP/Eric Thayer -
fotó egyházfő Ferenc pápa vallás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katolikus egyház feje ma ünnepli a születésnapját, ezért összeszedtük azokat a dolgokat, amikért igazán imádjuk őt. A pápai székben XVI. Benedeket követte, aki 2013-ban mondott le. A Time magazin 2013 végén az év emberének választotta. Ő Minden idők legújítóbb szellemű egyházi vezetője, és a világon milliók szívébe lopta be magát kedvességével, és nyitottságával. 

Szelfizik az Instagramon

Bár nem tudni pontosan, hogy egy ügyes reklámfogásról van-e szó, vagy a pápa tényleg telefont ragadott, a kép mindenesetre bejárta a világsajtót. A Vatikán hivatalos Instagram oldalára feltöltött fotót már több ezren lájolták.

Forrás:Instagram/ Vatican

Megcsókolta egy kislány fejét, felépült a betegségből

Sokan isteni csodának tartják, hogy az 1 éves Gianna állapota látványosan javulni kezdett, miután találkozott az egyházfővel, és kapott egy puszit a fejére. Az agydaganattal küzdő gyerek ma már jól van, és örökké hálás lesz Ferenc pápának a közös találkozásért.

Forrás: AFP/Eric Thayer

Megáldotta a Vámpírnaplók sztárjának pocakját

Candice Accola sokáig izgatottan készült, hogy a pár hónappal ezelőtt Amerikába látogató egyházfővel találkozhasson. Természetesen a közös fotó sem maradhatott el, mindemellett a pápa megáldotta a színésznő pocakját, és a benne fejlödő magzatot.

Candice Accola Forrás: Instagram/craccola

Felvett egy stoppost a pápáamobilra

Igazán meglepte környezetét, amikor egy Szent Péter téren tartott ünnepségen felvett az autójára egy férfit, aki leintette őt a tömegből. Fabian Baez örömmel fel is pattant a pápa mellé, és együtt üdvözölték a tömeget.

Hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelében

Ferenc pápa kérésére a Szent Péter tér közelében alakítanának ki szállást hajléktalanok részére. Az épület, ami a hajléktalanokat fogja befogadni, a Szent Péter tér és az Angyalvár közötti sugárútról nyíló egyik mellékutcában kap majd helyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.