A kényszerleszállás után kiderült, álbomba volt az Air France gépén: Fotó!

bomba Air France Mombasa kényszerleszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a mosdójában. A repülő átvizsgálása után a hatóságok valódi pokolgépet emlegettek, de az Air France vezérigazgatója szerint csak álbomba volt.

Néhány órával azután, hogy a kenyai hatóságokra hivatkozva arról szóltak a hírek, hogy valódi pokolgép volt az Air France légitársaság utasszállító repülőgépén, kiderült, hogy az állítólagos bomba

csak papírból készült és egy visszaszámlálót tartalmazott, vagyis álbomba volt.

Ezt, ahogy az alábbi Twitter híradásban is olvasható, az Air France vezérigazgatója közölte.

"A tárgy nem tartalmazott robbanószerkezetet" - jelentette be párizsi sajtóértekezletén Frederic Gagey, a légitársaság vezérigazgatója. Elhangzott: a szerkezet kartonpapírból készült és egy háztartási időzítő volt hozzáerősítve - tájékoztat az Origo.

Az Air France Boeing 777-ese Mauritiusról tartott Párizsba. A járat Mombasában hajtott végre kényszerleszállást vasárnapra virradóra 459 utassal és 14 fős személyzettel a fedélzetén. Ezután a Ria Novosztyi orosz hírügynökség, valamint alábbi Twitter bejegyzésében a Daily Mail is arról számolt be, hogy a hatóságok a kezdeti gyanús tárgy után már hivatalosan is bombáról beszélnek.

A kenyai biztonsági szolgálat előzőleg azt közölte, hogy a tűzszerészek a gépen talált robbanószerkezetet a repülőtéren kívüli biztonságos helyre szállították. A kényszerleszállás után az utasoknak el kellett hagyniuk a repülőt. A mosdóban talált gyanús tárgyat eltávolították a gép fedélzetéről, elkezdték vizsgálni, majd órákkal

később a rendőrség megerősítette, hogy valóban pokolgép volt a gépen.

Ezután azonban megjelentek az első képek - lent a WalesOnline Twitter bejegyzésében - az állítólagos pokolgépről, majd később az air France vezérigazgatójának hivatalos közlése arról, hogy az valójában álbomba volt.

Joseph Nkaissery belügyminiszter szerint a vizsgálatba francia és mauritiusi szakértőket is bevontak. Az alábbi Twitter bejegyzésben az AP hírügynökség a kényszerleszállásról tudósít.

A kenyai belügyminiszter szerint ki kell deríteni, hogy alaposan megvizsgálták-e a mauritiusi repülőtéren a gépre felszálló utasokat. Hat utast a kényszerleszállás után kihallgattak a mombasai repülőtéren.

Fenti híradásában az Euronews még csak gyanús csomagról tudósított. A kényszerleszállás rövid ideig fennakadásokat okozott a repülőtéren.

Drámai! Majdnem a tengerbe fulladt a dán Mária hercegnő tízéves kisfiahttp://www.life.hu/news/20151220-majdnem-a-tengerbe-fulladt-a-dan-maria-hercegno-tizeves-kisfia.htmlKis híján tragédiába torkollt a dán hercegi család ausztráliai nyaralása: Mária hercegnő tízéves kisfiát, Christian herceget úgy kellett kimenteni a tengerből. News--Csaknem 40 éve nem látott égi jelenség érkezik karácsonykorhttp://www.life.hu/news/20151220-csaknem-40-eve-nem-latott-egi-jelenseg-erkezik-karacsonykor.html1977-ben, vagyis 38 éve volt utoljára telihold karácsonykor, a lenyűgöző égi jelenség azonban idén csak még szebbé teszi az ünnepet. News--Embertelen körülmények! Ketrecekbe zárva raboskodnak El Salvador elítéltjeihttp://www.life.hu/news/20151220-giles-clarke-fotosorozata-el-salvador-bortoneinek-embertelen-korulmenyeirol.htmlSokkoló képanyag jelent meg egy el savadori börtönről, melyben az elítélteket ketrecekbe szorítva, szó szerint az állatokhoz hasonló módon tartják fogva. A brit fotográfus, Giles Clarke munkája az egész világot megrázta. NewsOrigoBombának látszó tárgy miatt kényszerleszállást hajtott végre egy repülőhttp://www.life.hu/news/20151220-bombanak-latszo-targy-miatt-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-repulo.htmlOrigoHalálos baleset történt a 38-as főútonhttp://www.life.hu/news/20151220-halalos-baleset-tortent-a-38-as-fouton.htmlVasárnap kora hajnalban történt halálos baleset a 38-as számú főúton.NewsThinkstockElhunyt a világ egyik leghíresebb karmestere, Kurt Masurhttp://www.life.hu/news/20151219-elhunyt-a-vilag-egyik-leghiresebb-karmestere-kurt-masur.htmlA 88 éves karmester halálhírét a New York-i Filharmonikusok elnöke, Matthew VanBesien jelentette be: Kurt Masur 1991 és 2002 között a zenekar zeneigazgatója volt. Halálának okát egyelőre nem közölték, de 2012-ben maga Masur jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.